25 oktober 2016

Regionale staartlijst Tweede Kamerverkiezingen vastgesteld

Het landelijk Partijbestuur heeft besloten dat de plaatsen 46 tot en met 50 op de CDA-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen per kieskring kunnen worden ingevuld. Dit heet de staartlijst. De Algemene Vergadering van het CDA Overijssel heeft op dinsdag 25 oktober 2016 deze regionale staartlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 vastgesteld.

De staartlijst ziet er als volgt uit:

Nr 46. Erik Dannenberg (1964) uit Zwolle
Is zelfstandig adviseur en senior-adviseur bij BMC Advies. Adviseert zorgorganisaties, gemeenten en onderwijs(koepel)organisaties bij transformatievraagstukken die het gevolg zijn van de stelselherzieningen. Is voorzitter Stichting Present Nederland, oud-wethouder Zwolle, heeft gewerkt in de verslavingszorg, crisis/maatschappelijke opvang, maatschappelijke dienstverlening en jeugdgezondheidszorg.

Nr 47. Lisanne Spanbroek (1987) uit Olst-Wijhe
Oud-voorzitter CDJA Overijssel en momenteel Dagelijks Bestuurslid Ledenwerving & Ledenbinding bij het CDJA. Raadslid Economische zaken, Duurzaamheid en Bestuur & Communicatie, aanjager De Dertigers Overijssel, mantelzorger en student HRM. Is handig met (social) media, ondernemend, organiseert graag (campagne)activiteiten en woont met veel plezier in Salland.

Nr 48. Theo Morskate (1944) uit Hengelo
Oud-leider en trainer voor Scouting Nederland, was twaalf jaar gemeenteraadslid in Hengelo en even lang lid van Provinciale Staten. Is als Overijssels CDA Seniorenvertegenwoordiger inmiddels 3 jaar ook landelijk actief. Voormalig basisschooldirecteur met een brede politieke interesse, actief voor KBO Hengelo, eindredacteur Hengelo's parochieblad Samenloop, voorzitter van de lokale Seniorenraad.

Nr 49. Bert Beun (1963) uit Hardenberg
Is voorzitter College van Bestuur van het Deltion College in Zwolle, voorzitter CDA Hardenberg, voorzitter van voetbalvereniging HHC Hardenberg, lid van de Economic Board Regio Zwolle, bestuurslid Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, bestuurslid Skills Netherlands. Werkt aan ‘Het verbinden van trots en besef’ zowel zakelijk als in de vrije tijd. Trotse bewuste mensen brengen immers verbinding en realiseren hun doelen.

Nr 50. Bouwien Rutten (1968) uit Dinkelland
Woont met haar man en 3 dochters in Noordoost-Twente, gemeente Dinkelland. Ze is werkzaam als coach/adviseur en is sinds 2015 CDA Statenlid. Tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen wil ze graag de Overijsselse kandidaten ondersteunen.
 
Het CDA Partijbestuur heeft op maandag 5 september jl. de advieskandidatenlijst (de nrs t/m 45), voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 vastgesteld.
Er zijn 4 Overijsselse kandidaten op de advieslijst geplaatst:
Nummer 4: Pieter Omtzigt uit Enschede
Nummer 22: Hilde Palland-Mulder uit Kampen
Nummer 34: Eugène van Mierlo uit Almelo
Nummer 45: Maurits von Martels uit Dalfsen

De leden van het CDA kunnen in hun Gemeentelijke Afdelingen tot eind oktober stemmen over de advieslijst. De uitslag van de stemming wordt bekrachtigd op het CDA-najaarscongres van 12 november.

Zie kandidaten-tweede-kamer voor de complete advieslijst.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.