02 december 2015

Uitnodiging eerste CDA Seniorenontmoeting in Overijssel op 14 december

Op maandag 14 december 2015 van 19.15 – 21.30 uur wordt de eerste CDA Seniorenontmoeting in Overijssel gehouden, in Het Centrum, Constantijnstraat 7a te Nijverdal. Alle CDA senioren in de provincie zijn van harte welkom!

De Overijsselse CDA S vertegenwoordigers Diny Laarman, oud wethouder in de gemeente Dalfsen en Theo Morskate, voormalig Statenlid in de provincie Overijssel hebben in overleg met het provinciaal bestuur het initiatief genomen deze eerste interessante CDA-Seniorenbijeenkomst in Overijssel te organiseren. Daar zal ook de behoefte aan een geregelder CDA-Seniorencontact in Overijssel worden gepeild.
Zij nodigen alle CDA Senioren in onze provincie uit voor de eerste Overijsselse CDA Senioren-bijeenkomst op 14 december in ‘Het Centrum’ in Nijverdal.

We bieden het volgende boeiende programma:

19.15 u. Ontvangst met koffie/thee

19.30 u. Openingswoord door Diny Laarman

19.35 u. Korte presentatie ’Wat is CDA Senioren’ door Theo Morskate

Hoofdthema: De Inkomenspositie van Senioren

19.45 u. Wat wil Europa met onze pensioenen door Pieter Omtzigt, 2e kamer CDA-fractie

20.05 u. De ontwikkeling van het besteedbaar inkomen Jaap Dijkema, Oud CNV bestuurder en van Senioren sinds 2010oud CDA-S vertegenwoordiger Friesland

20.30 u. Gespreksronde met de inleiders

21.15 u. Evaluatie, vervolgafspraak en afsluiting

Wij stellen het vanwege de organisatie en de verslaglegging op prijs dat belangstellenden hun voorgenomen komst per e-mail melden bij: [email protected] of [email protected]

Wij zien uit naar uw komst!


Het CDA Seniorennetwerk in Nederland is door het partijcongres aan het eind van de vorige eeuw in het leven geroepen, als antwoord op de eerste discussies over de positie van senioren, die o.a. tot de opkomst van seniorenpartijen leidde. Vanuit het landelijk overlegplatform organiseerden meerdere provincies actief regionale CDA-Senioren bijeenkomsten. Dat bleef in Overijssel tot nu toe achterwege. Een partij die in onderling tegenstrijdige belangengroepen wordt opgedeeld werd hier niet gewenst. Dat neemt niet weg dat een uitgebalanceerd beleid altijd aandacht heeft voor de typische vragen die in delen van de samenleving leven. En dat is nu juist de inzet van CDA-Senioren; Specifieke vragen die in de oudere leeftijdscategorieën van de samenleving leven op de politieke agenda zetten en vervolgens in relatie met andere maatschappelijke vraagstukken evenwichtige oplossingen nastreven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.