HARDENBERG - Rick Brink
09 november 2023

CDA maakt zich sterk voor behoud van Family Next

Overijssel telt bovengemiddeld veel familiebedrijven. Zij vormen de ruggengraat van onze regionale economie. Het CDA maakt zich altijd sterk voor de familiebedrijven en hecht daarom veel waarde aan Family Next, het provinciale programma waarmee familiebedrijven in het MKB worden ondersteund met innovatie, digitalisering en de bedrijfsopvolging van generatie op generatie.

‘Er hebben al zo’n duizend bedrijven gebruik gemaakt van Family Next. We vinden het daarom jammer dat dit mooie programma eind dit jaar stopt’, zegt CDA-fractievoorzitter Rick Brink. Hij spoorde gedeputeerde Erwin Hoogland al aan om naar Den Haag te gaan en daar te pleiten voor voortzetting van Family Next of een soortgelijke regeling, want ook de rijksoverheid betaalt mee aan het programma.

Om de gedeputeerde een steuntje in de rug te geven, diende de CDA-fractie samen met de VVD en BBB een motie in waarmee de wens wordt uitgesproken dat Family Next na dit jaar wordt voortgezet. Brink: ‘We krijgen een nieuwe regering. Wellicht zijn er straks nog wel meer mogelijkheden, mogelijk ook met andere partners.’ De motie werd door vrijwel alle partijen ondersteund.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.