05 december 2023

Rick Brink reikt Vrijwilligersprijzen uit in Hardenberg

CDA-fractievoorzitter Rick Brink mocht de Overijsselse Vrijwilligersprijzen uit in Hardenberg aan Riek Slot, Miny Prinssen, Alida Wesselink en Jari Kampjes.

Mevrouw Slot is al jarenlang actief als vrijwilligster. Op diverae locaties in de gemeente Hardenberg, maar nu nog steeds bij dorpshuis Veur Mekaar. Daar kookt ze voor mensen en dat is bijzonder, gezien haar steeds hoger wordende leeftijd.

Miny Prinssen is ook een vast gezicht en al jarenlang vrijwilliger binnen de Saxenburggroep en de Baalderborggroep. Als je haar belt, dan kun je altijd een beroep op haar doen. Dat ze geliefd is, blijkt ook uit het grote aantal cliënten dat mee was gekomen bij de overhandiging van de Vrijwilligersprijs. 

Theater de Voorveghter is één van de weinige theaters in Nederland die deels draait op de inzet van vrijwilligers. Eén daarvan is Alda Wesselink die niet alleen al heel lang vrijwilliger ook de schakel is tussen het theater en de vrijwilligerspool die bestaat uit gastdames en gastheren.

Jari Kampjes ontving de Groene Vrijwilligersprijs. Hij is enthousiast betrokken bij natuurcentrum De Koppel en weet daar veel mensen aan zich te binden. Daarnaast is betrokken bij de vogeltelling en het groen in zijn buurt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.