03 juli 2020

Flitsbezoek minister Hugo de Jonge aan Ommen op 4 juli

Zaterdag bezoekt Hugo de Jonge (CDA, minister VWS) Ommen. Hij zal bij Camping de Koeksebelt de rolstoeltoegankelijke sloep bekijken. En daar tevens het Beweeg & Sportakkoord van Tubbergen door CDA Statenlid Moniek Kleinsman overhandigd krijgen. 

Toegankelijke Vecht
In het prachtige en toeristische Ommen kunnen rolstoelgebruikers bij camping De Koeksebelt een unieke fluisterboot oprijden en besturen over de Vecht. Deze boot is een initiatief van Jan Steen en Willem Roerding van excursiebedrijf Reggesafari in het kader van ‘De Toegankelijke Vecht’. Zij kregen regelmatig vragen van bezoekers naar een mogelijkheid om samen met een rolstoelafhankelijk familielid of kennis te kunnen varen. Nu kan iedereen de flora en fauna beleven vanaf het water. Voor meer info, ga naar www.reggesafari.nl

Beweeg & Sportakkoord 
Bijna alle gemeenten in Nederland zijn op initiatief van het ministerie van VWS actief om een Beweeg- & Sportakkoord op te stellen. Het doel is dat iedereen in Nederland met plezier kan sporten en bewegen. Er is een landelijke sport- en preventieakkoord en nu maken gemeenten hun eigen plan. 

Moniek Kleinsman, inwoner van Ommen, was de afgelopen periode sportformateur in Tubbergen. Afgelopen week diende ze het akkoord in bij het ministerie van VWS zodat het ministerie het beschikbare uitvoeringsbudget ter beschikking gaat stellen. Door het akkoord zaterdag te overhandigen aan Minister Hugo de Jonge wil ze meegeven dat het belangrijk is dat deze financiele bijdragen voor gemeenten niet eenmalig zijn. ‘Het Beweeg- & Sportakkoord zorgt voor samenwerkingen tussen verenigingen, onderwijs, welzijnsorganisaties, zorgprofessionals, voor- en naschoolse opvang en dat is heel krachtig. In Tubbergen tekenden 50 partijen het akkoord mee. Het bouwen van het netwerk kost tijd en de daarbij horende financiele middelen aldus Moniek’. Deze boodschap wil ze aan minister Hugo de Jonge meegeven. Benieuwd naar het Beweeg- & Sportakkoord van Tubbergen? Ga naar www.tubbergen.nl/beweeg-en-sportakkoord voor meer informatie. 

Inclusief voetballen in Ommen
De twee voetbalclubs in Ommen zetten zich in om voetballen voor iedereen mogelijk te maken. Ard Veurink, bestuurslid van voetbalvereniging OZC en de gezamenlijke jeugd JCO (met OVC), vertelt hierover.

CDA Ommen
CDA Ommen raadslid Jacqueline Tuinbeek zal vertellen over de gesprekken tussen inwoners en politiek rondom Corona en hoe dit heeft geleid tot een raadsbrede motie.
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.