Harry Scholten

Penningmeester

Mijn naam is Harry Scholten en ik ben sinds juli 2023 penningmeester van CDA Overijssel. Ik ben inmiddels 62 jaar jong en nog steeds gelukkig getrouwd met Franca. Wij hebben vier kinderen en inmiddels ook elf kleinkinderen. Sinds mijn geboorte woon ik aan de Scholtenweg in Hengevelde alwaar ik als bakkerszoon ben opgegroeid met brood, voetbal, en politiek.

Na mijn schoolcarrière  via MAVO, HAVO en HEAO ben ik als financieel manager, 28 jaar lang, gaan werken bij een prachtig familiebedrijf. Mijn voetbalcarrière heb ik op 28-jarige leeftijd (op mijn hoogtepunt) afgesloten met een polsbreuk. In 2001 ben ik prins carnaval geweest in Hengevelde en daarna kom je in de prinsengarde waar ik ben opgevallen door Hengeveldenaren die in 2005 vonden dat ik in de politiek moest gaan. Het CDA Hof van Twente ( een logische keus voor mij) plaatste mij op een verkiesbare plek en sinds maart 2006 ben ik in de gemeenteraad gekozen.

In 2010 ben ik lijsttrekker geworden voor het CDA Hof van Twente en in de vier jaar daaropvolgend fractievoorzitter geweest van een 9-koppige fractie. Na wederom lijsttrekker te zijn geweest in 2014 ben ik gevraagd om wethouder te worden hetgeen ook geschiedde en tot op de dag van vandaag ben ik dat nog steeds. In 2018 en 2022 was ik ook lijsttrekker namens het CDA Hof van Twente. De rode draad in mijn portefeuille is financiën en openbare ruimte en met telkens diverse andere terreinen zoals kunst/cultuur, sport en accommodaties, landbouw en plattelandsontwikkeling, asbest, mobiliteit, gebouwenbeheer, biodiversiteit, de RES en namens de gemeente vertegenwoordiger in de aandeelhouderschappen.

Landelijk mag ik sinds 2016 acteren in de VNG-commissie financiën mede namens de Overijsselse gemeenten en ben ik lid van de waarderingskamer.

Het CDA past mij nog steeds als een warme jas en dat zal ook altijd blijven in goede en slechte tijden. Ik ben een echte middenman die soms in de aanval opduikt maar ook meeverdedigt. De inwoner (als bestuurder) en de kiezer (als politicus) staan voor mij centraal en waarbij de vier CDA-waarden, publieke gerechtigheid, gespreide verantwoordelijkheid, solidariteit en rentmeesterschap leidend voor mij zijn.

Levensmotto; vertrouw en geloof in het goede van de mens, blijf dicht bij jezelf en leef; Ad Libitum, Ad Fundum, Ad Infinitum.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.