Laura Mak

Woordvoerder Ruimte en Water, Verkeer en Vervoer
2e woordvoerder Bestuur en Financiën, Economie en Arbeidsmarkt

Mail: [email protected]

Contactpersoon voor de CDA-afdelingen Almelo, Borne, Hellendoorn, Hengelo, Ommen en Twenterand

Ik ben Laura Mak, 30 jaar en woon met mijn partner in Hellendoorn. Het dorp dat precies midden in onze provincie ligt, tussen het mooie Reggedal en de Sallandse Heuvelrug. Ik ben hier geboren en getogen en, na een uitstapje naar Groningen voor studie, weer naar dit mooie stukje Twente teruggekeerd.

De afgelopen jaren heb ik in verschillende bestuursfuncties bij het CDJA en CDA ervaring opgedaan in de politiek. Sinds 2022 ben ik burgerraadslid in mijn eigen gemeente Hellendoorn en nu kandidaat Statenlid voor de Provincie Overijssel.

Naast de politiek ben ik werkzaam in het technische bedrijfsleven in Twente. Met mijn achtergrond als industrieel ingenieur hou ik mij bezig met het inrichten van bedrijfsprocessen. In de Staten zou ik mij dan ook graag in willen zetten voor het unieke stukje maak-industrie en de MKB-bedrijven die onze provincie rijk is. Ik vind het jammer dat veel jongeren na hun studie niet meer terugkeren naar Overijssel en op zoek gaan naar banen in de randstad. Om dit te veranderen is een goed vestigingsklimaat nodig met goede bereikbaarheid van bedrijven en voldoende woningen en voorzieningen om jong talent aan te trekken en te behouden. Hierbij wil ik me zeker niet alleen richten op het universitair onderwijs, maar juist ook inzetten op herwaardering van het (technisch) beroepsonderwijs en een goede samenwerking tussen scholen, universiteit, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.