11 maart 2015

CDA met Eddy van Hijum klaar voor verkiezingen. Gewoon Eddy!

Het CDA is klaar voor de verkiezingen voor de provinciale staten. De enthousiaste, maar vooral zeer kundige lijsttrekker Eddy van Hijum reist de hele provincie door en wordt overal met respect en enthousiasme ontvangen. Voor ons in Staphorst is Van Hijum geen onbekende. In zijn periode als kamerlid kwam hij regelmatig naar Staphorst om te horen wat er speelde. Een echte volksvertegenwoordiger zonder eigen agenda maar met uitsluitend oog voor de pubieke zaak. Toen bekend werd dat Eddy de partij in Overijssel zou gaan leiden, moest ik wel even nadenken of ik daar nu wel of niet blij mee moest zijn. Eddy was immers ons contact naar Den Haag. Samen zitten we in de Focus groep Noord West Overijssel, een groepje CDA fractievoorzitters, wethouders, statenleden en een afgevaardigde uit de Tweede Kamer, Eddy van Hijum dus. Maar onderussen ben ik er wel uit: Eddy van Hijum is de juiste man op de juiste plaats als lijsttrekker en gedeputeerde in Overijssel.  In Den Haag hebben ze hem hoog zitten, de contacten zijn warm en de lijntjes kort. Dat bleek afgelopen vrijdagavond bij een ludieke CDA manifestatie in Genemuiden, waar Van Hijum op zijn gitaar meespeelde met de dialectband Juust. De hele partijtop kwam naar Genemuiden voor onze lijsttrekker. Een bewijs dat Eddy goed ligt bij iedereen. Met onze contacten naar Den Haag zit het dus wel goed. En we hebben ook Pieter Omtzigt nog, die nu ook NW Overijssel vertegenwoordigt.

De kandidatenlijst voor de verkiezingen bestaat niet uit Van Hijum alleen maar kent stuk voor stuk goede kandidaten. Mooi verspreid over de provincie. Want een fractie met uitsluitend kandidaten uit Twente is niet goed of uitsluitend uit omgeving Zwolle evenmin. Een goede verdeling zorgt ervoor dat elke regio vertegenwoordigd is. Uit onze rego bijvoorbeeld Alida Renkema, Marco van de Vegte en Christiaan Schrijver. Maar ook gedeputeerde Hester May, oud raadslid Arend Jan Schuurman uit Nieuwleusen en nieuwkomer Moniek Kleinsman staan op de lijst.

Regionale kandidaten:

Eddy van Hijum op nummer 1, oud tweede kamerlid uit Laag Zuthem

Alida Renkema op nummer 5. Pasgeleden nog op onze bijeenkomst over het Waterschap. Een ervaren bestuurder uit het Zwolse Berkum.

Marco van der Vegte op nummer 8, agrariër uit Mastenbroek.

Verkiezingen gaan niet over één persoon. Het is belangrijk een sterke kandidatenlijst en een goed programma te hebben. Ik ben ervan overtuigd dat beide het geval is, waardoor uw stem op het CDA een verantwoorde keuze zal zijn. Gewoon CDA, goed voor Overijssel!

Samen komen we verder!

Hartelijke groet,

Jacob Spiker, gewoon Jacob

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.