24 maart 2015

Jongerenraad van de agenda!

Het CDA heeft een initiatiefvoorstel ingediend om een jongerenraad op te richten. Dinsdag 24 maart zou dat voorstel in de raad behandeld worden. Helaas is de bespreking van dit voorstel uitgesteld omdat het college daar eerst een advies aan toe wil voegen. Het college heeft daar twee weken de tijd voor gehad, jammer dat we er nu niet over konden debatteren.

De CDA fractie vindt dit jammer en onnodig. Uiteraard mag het college hier een advies en/of mening op geven, maar dat had vanavond tijdens de behandeling ook gekund. Wanneer de raad vraagt om een advies vooraf van het college kunnen we ons daar iets bij voorstellen. Maar nu kwam het over alsof het verplicht was en dat is niet het geval.  De behandeling zou als volgt plaatsvinden:

·         Toelichting door de indiener (CDA raadslid Herriët Brinkman)

·         Inbreng van de raadsfracties

·         Inbreng van het college

·         2e termijn fracties

·         2e termijn college

Het college had hier haar advies kunnen geven, wat in tweede termijn door de raad meegenomen zou kunnen worden. Verder was het deze vergadering als een opiniërend stuk geagendeerd en komt later nog als besluitvormend terug in de raad. Ook dan kan het advies van het college bij de besluitvorming betrokken worden.

Een gemiste kans, maar het is slechts uitstel en geen afstel!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.