09 juli 2014

Triangellocatie Rouveen

We hebben voor ons een nieuw concept tot invulling van de oude Triangellocatie.
Allereerst de zorgwoningen. Gezien de ontwikkelingen om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen, speelt dit plan met zorgwoningen hier goed op in. Praktisch gezien hebben we toch nog steeds de angst dat de ong. 40 zorgwoningen te veel zijn voor Rouveen. Daar is een spanningsveld met het realiseren van voldoende zorgwoningen waardoor het uit kan voor de zorgaanbieder om een verzorgende op locatie te hebben. Ook speelt mee dat we vanuit de samenleving signalen horen dat mensen die nu nog geen zorg nodig hebben, toch graag alvast in zo’n woning willen wonen om dan niet weer te hoeven verhuizen. Wij hechten er waarde aan dat aan deze groep tegemoet gekomen kan worden. Dus niet direct zorgvragers, maar verwacht binnen een aantal jaren.

Het kantoor voor de zorginstelling is op zich logisch om deze ten opzichte van eerdere plannen van de buitenkant naar middenin het plan te verplaatsen. Maar het lijkt ons niet logisch om een kinderdagverblijf waar kinderen gebracht en gehaald worden ’s ochtends vroeg middenin het plan te plaatsen. Ik begreep dat dit ook eigenlijk nog onderwerp is van discussie. Wij zouden toch graag erop willen sturen dat dit zoals in de eerdere plannen aan de buitenkant komt te liggen naast de school.

Aan de Korte Kerkweg en de Goudenregenstraat zijn de starterswoningen gesitueerd. Deze zijn nu conform potentiële koperswensen met twee lagen en een kap. Wij begrijpen dat gekeken is naar de kopersvraag en hier het plan op is afgestemd, maar voor ons is het ook zeer belangrijk dat het past in de omgeving. En gezien de omliggende bebouwing aan de Goudenregenstraat en Korte Kerkweg allemaal laag is, één laag met kap, vinden wij dat dit plan nu te weinig aansluiting vindt bij de omgeving. Is het niet logischer om de zorgwoningen aan die kant te situeren? Dan is het plan aan de voorkant laag, wat past bij de omgeving.
Wij horen graag van de portefeuillehouder hoe de buren en de dorpsraad, hier tegenaan kijken.

Als laatste het aantal parkeerplekken. In totaal 67 woningen met een zorgkantoor en kinderdagverblijf met daarbij 84 parkeerplaatsen lijkt ons vrij krap. Starters zijn toch vaak met z’n tweeën, beide een auto(otje); daarbij het halen en brengen van kinderen naar kinderdagverblijf. We horen graag hoe de portefeuillehouder hier tegenaan kijkt.


Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.