17 maart 2014

Verkiezingskoorts

De afgelopen weken hebben alle partijen een poging gedaan om u te overtuigen van een stem op hun partij. Ook als CDA hebben we onze standpunten voor het voetlicht gebracht. Het belangrijkste is dat er – ook lokaal- op belangrijke onderwerpen verschil van standpunten is en er dus echt wat te kiezen valt!

 

Wij roepen u op om te kiezen op standpunten en u niet door de verkiezingskoorts te laten leiden. Dat is lastig, want vooral tegen de verkiezingen gaat het over lokale politiek op verjaardagen etc. en wat er de vier jaar tussen de verkiezingen door speelt, wordt vaak niet door de media naar buiten gebracht. Toch willen wij u vragen u niet door de uitspraken te laten verleiden die tegen de verkiezingen worden gedaan.

Want de wethouder die zegt dat bijna alles wat de afgelopen jaren gerealiseerd is aan hem te danken is, kan hooguit bedoelen dat hij daaraan meegewerkt heeft. Dat hem door anderen de gelegenheid is geboden onderwerpen op de agenda te zetten. En de partij die zegt dat met hen in het college het beleid socialer zou zijn geweest, heeft zelf voortdurend overal tegen gestemd. En de partij wiens provinciale afdeling het op neemt voor de AMBC doet in Staphorst niet eens mee aan de verkiezingen.

 

Het CDA heeft zich de afgelopen jaren over het algemeen loyaal opgesteld, maar waar nodig onderwerpen kritisch benaderd en wijzigingsvoorstellen ingediend. Zo willen we ook de komende jaren werken. Het CDA wil een bindende maatschappij in plaats van een gespleten gemeenschap. Met respect voor elkaar kunnen we met verschillende identiteiten naast elkaar leven.  Geen indentiteitsgebonden jeugdwerker, maar een jeugdwerker die de verschillende identiteiten kent. Het  CDA wil een maatschappij die binnen de kaders veel verantwoordelijkheid krijgt, maar kan rekenen op de overheid wanneer dat echt nodig is. Het gaat erom dat we elkaar over en weer iets gunnen en respect tonen voor anderen. Er komt veel op ons af op het gebied van zorg. Taken van rijk en provincie worden overgeheveld naar de gemeenten. Op een aantal gebieden moeten we daarvoor samenwerken met andere gemeenten, zeker waar het gaat om specialistische zorg. Dit moeten we niet als een probleem benaderen, maar als een uitdaging. Als kleine gemeente moeten we zorgen dat de coördinatie goed wordt geregeld, dat doorverwezen wordt naar de juiste instanties zonder van het kastje naar de muur gestuurd te worden. Zorg moet daarom een belangrijke portefeuille worden in een nieuw te vormen college.

 

Er is wel degelijk wat te kiezen, vertrouw uw stem toe aan de partij en kandidaat waarvan u denkt dat die uw stem waard is.

 

Jacob Spiker, lijsttrekker CDA Staphorst

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.