Genevive Compagner

Fractievoorzitter

Mijn naam is Genevive Compagner en ik ben getrouwd met Ewald Koster. Wij wonen in het mooie centrum van Staphorst samen met ons konijn Wesley. Ik ben 29 jaar en werkzaam als advocaat bij Hogenkamp Advocaten.

**Wat wil ik bereiken voor de gemeente Staphorst?
Staphorst is een prachtige gemeente en dat mogen we wel wat meer uitdragen! Wij denken vaak dat als we gewoon doen, we al gek genoeg doen. Die nuchtere insteek moeten we houden maar we mogen ook onze successen wel uitdragen.

**Waarom ben ik de politiek ingegaan?
Ik vind het belangrijk dat iedereen op zijn of haar manier een steentje bijdraagt aan de maatschappij. In mijn geval kwam de politiek op mijn pad. Dat is niet geheel toevallig, want ik ben een ‘Compagner’. Op de verjaardagen wordt er veel over politiek gepraat en ik vond dat altijd al heel erg interessant. Daar komt bij dat ik over veel dingen wel een uitgesproken mening heb, en in plaats van altijd maar commentaar te leveren vind ik het goed om dan ook zelf maar eens de verantwoordelijkheid te nemen.

Wat vind ik heel belangrijk?
**Het belangrijkst vind ik dat we meer uitgaan van ‘samen’ dan dat er in ‘groepjes’ wordt gedacht. Zo is het volgens mij overbodig om bijvoorbeeld naast een zorgcentrum waar iedereen welkom is, ook nog een zorgcentrum te hebben waar alleen mensen met een bepaalde levensovertuiging heen kunnen. Iedereen mag uiteraard zijn of haar levensovertuiging hebben, maar we vormen met elkaar onze samenleving. Dan zijn er geen aparte voorzieningen voor alleen bepaalde levensovertuigingen nodig, dan moeten we voorzieningen hebben waar iedereen welkom is.

**Welke plek in Staphorst vind ik het mooist?
Dat is erg moeilijk, want dat zijn er veel. Het mooist vind ik denk ik de bosvijver, maar dat is nog wel een ruwe diamant.

**Waar ben ik het meest trots op wat we als CDA de afgelopen vier jaar hebben bereikt?
We hebben heel veel bereikt, maar ik ben er het meest trots op dat we ons speerpunt over glasvezel hebben verwezenlijkt. Niet alleen omdat glasvezel essentieel is, maar met name hoe het tot stand is gekomen. Een groep enthousiaste inwoners heeft het voor elkaar gekregen om genoeg deelnemers te krijgen. Dit is een prachtig voorbeeld van hoe we met elkaar realiseren!

**Waar baal ik het meest van dat je niet hebt bereikt?
Ik baal wel behoorlijk dat het me niet is gelukt om het ketenbeleid af te schaffen. We hebben dat beleid geëvalueerd en uit die evaluatie volgde dat er nagenoeg niets mee is gedaan. Het kost alleen maar tijd, geld en moeite en het levert niets op. Keten zijn de verantwoordelijkheden van de bezoekers zelf, maar ook van de eigenaren en ouders. Er is al voldoende regelgeving om enige problematiek omtrent keten aan te pakken, ketenbeleid is dan ook overbodig.

**Wat wil ik verder nog kwijt?
Ik hoop dat jullie allemaal op ons zullen stemmen. We hebben prachtige plannen en met jullie stem kunnen we daar uitvoering aan geven. Ik heb de eer gehad om al een periode raadslid te zijn en ik hoop dat ik er nog een periode aan vast mag plakken!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.