13 april 2023

Vacature bestuurssecretaris dagelijks bestuur CDA Overijssel

Het CDA Overijssel is een grote provinciale afdeling die zich men name richt op de ondersteuning van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten van Overijssel, de 25 lokale afdelingen en de 2 waterschappen die in Overijssel actief zijn. De voorzitters van de 25 gemeentelijke afdelingen vormen, samen met het Dagelijks Bestuur, het Algemeen Bestuur van het CDA Overijssel. In en vanuit Overijssel zijn daarnaast vertegenwoordigers actief bij het CDJA, Eerste en Tweede Kamer, Europese Parlement, het Wetenschappelijk Instituut en in enkele werkgroepen.

Het dagelijks bestuur van de CDA Afdeling Overijssel is op zoek naar een nieuwe bestuurssecretaris.

Wat ga je doen als bestuurssecretaris?

De secretaris maakt onderdeel uit van het dagelijks bestuur van de CDA afdeling Overijssel. Als secretaris ben je de spin in het web van de provinciale afdeling. Je zorg voor de communicatie tussen het Dagelijks Bestuur(DB), het algemeen bestuur (AB), de gemeentelijke afdelingen in de provincie Overijssel en het Partijbureau.

De secretaris is ook degene die de officiële procedures, bijvoorbeeld rondom verkiezingen en algemene ledenvergaderingen bewaakt. Je ondersteunt het Algemeen en Dagelijks Bestuur bij de uitvoering van haar taken en bij het opstellen en uitvoeren van procedures.

Als bestuurssecretaris ben je eindverantwoordelijk voor de organisatie van de vergaderingen en de informatiestroom naar de leden van de provinciale afdeling via o.a. e-mails, nieuwsbrieven en de website.

Wie zoeken we?

  • Toegankelijke en verbindende persoon
  • Die structuur aanbrengt
  • Volwaardig (onbezoldigd) bestuurslid van de provinciale afdeling
  • Affiniteit met het gedachtengoed van het CDA
  • Bestuurlijke ervaring is een pré maar geen vereiste
  • In staat zijn bij te dragen aan een eigentijds en herkenbaar bestuur van het CDA Overijssel

Ben je geïnteresseerd?

Heb je zin om samen te werken in een enthousiast bestuur en wil je samenwerken aan een krachtige provinciale afdeling? Stuur dan uiterlijk 5 mei een sollicitatiebrief met CV naar Maarten Werksma, via [email protected]. Voor meer informatie over deze functie kan je terecht bij Maarten Werksma (Lid dagelijks bestuur, telefoonnummer 06 511 46733)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.