05 april 2017

Blog: Platformen, onze inhoudelijke wortels

door Herman van der Bent, lid Provinciale Staten

In deze blog wil ik het belang van de platformen van het CDA Zuid-Holland weer eens benadrukken. Vanuit de fractie merken we dat het goed is om de onderwerpen die in Provinciale Staten spelen, inhoudelijk te klankborden. Ook is het prettig vanuit de platformen te horen welke onderwerpen in de provincie geagendeerd moeten worden.

Inhoud en betrokkenheid
Op dit moment is er een aantal inhoudelijke platformen actief, onder andere het agrarisch platform, het glasberaad, het waterplatform en het mobiliteitsplatform. Als fractiewoordvoerder over water en verkeer neem ik regelmatig deel aan het waterplatform en het mobiliteitsplatform. In het waterplatform merk ik een sterke betrokkenheid met de onderwerpen. De vertegenwoordiging vanuit de waterschappen maakt dat de inhoudelijk component sterk uit de verf komt.

Ook in het mobiliteitsplatform zit veel kennis uit maatschappelijke geledingen. De onderwerpen die we op de bijeenkomsten bespreken, dragen bij aan een verruiming van de denkwijze over mobiliteit. De mobiliteitsvisie die door dit platform is opgesteld, helpt om het CDA-gedachtegoed over mobiliteit te vormen en is daarmee in brede zin voor de fractie van Zuid-Holland van toegevoegde waarde.

Platformen uitbouwen
Dat de platformen van belangrijke toegevoegde waarde zijn, staat vast. Wel zie ik dat er nog ruimte voor verbetering is. Het zou wat mij betreft goed zijn om naast de bestaande platformen een nieuw platform op te richten die zich richt op de visieontwikkeling rondom energie en duurzaamheid. Rondom dit onderwerp speelt er veel in onze provincie. Het zou goed zijn om daar regelmatig met de achterban veel over te kunnen spreken.

Daarnaast is het ook goed om de invloed van de platformen uit te bouwen. Leden van het CDA die vanuit de inhoud willen meepraten, wil ik dan ook aanmoedigen om zich bij een platform aan te sluiten. Contactgegevens staan op de website van het CDA Zuid-Holland.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.