16 juni 2017

Weekbericht vanuit het bestuur (week 24)

Relus proficiat!

Dinsdagavond was het tjokvol in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Veel leden waren voor het eerst in dit deel van het Groene Hart en waren verrast door de architectuur en voorzieningen. Maar daarvoor kwamen ze niet. Ze kwamen voor de verkiezing van de voorzitter en hadden grotendeels, zo bleek bij een tussenpeiling, vooraf hun keuze al bepaald.

In het eerste deel van de avond presenteerden Peter Noordhoek en Meindert Stolk de producten van hun commissie resp. Statenfractie. Met veel elan lieten zij de evaluatie van de Tweede Kamerverkiezingen en de tussenbalans van de fractie de revue passeren. Zie de site voor hun voor hun producten.

Daarna een sterke aftrap van de voorzittersverkiezing van Jan Heijkoop als voorgedragen kandidaat, gevolgd door Relus Breeuwsma als tegenkandidaat. Als onafhankelijke outsider vuurde Alwin de Jong (lid van landelijk partijbestuur) zijn vragen af op de kandidaten. Na nog wat vragen uit de zaal kwam het moment waarop eindelijk kon worden gestemd. Een landslide overwinning voor Relus!

Jan Heijkoop wil ik via deze weg nog danken voor zijn inzet en bereidheid om zich te kandideren. Daarnaast mag niet onvermeld blijven dat met de benoeming van Christine Flåten het DB nu weer eindelijk op volle sterkte is. Het waren pittige maanden voor ons als klein smaldeel af en toe.

Tijdens deze laatste ALV voor mij als voorzitter sprak ik enkele woorden die ik bijvoeg.

Dorinda Gerts had het met de vele vrijwilligers in het Cultuurhuys voortreffelijk geregeld. Gelukkig zat het weer mee en had het CDA met meer dan 230 aanwezigen een top ALV.

Afscheid
De resterende weken brengen voor mij nog een landelijk partijbestuur en diverse afscheidsbijeenkomsten. Rest mij hier Relus, het Dagelijks en Algemeen Bestuur heel veel succes toe te wensen voor de komende tijd. Gelukkig zie ik in veel gemeentes volop activiteit gericht op maart 2018. Maar kijk ook ik uit naar het landelijke gepuzzel. De kiezer heeft gesproken en dan is het aan de politici een kabinet te formeren met inschikken aan alle kanten. Samen verder, blijft de boodschap.

Peter Pennekamp

Lees ook de terugblik op zijn periode als voorzitter, uitgesproken tijdens de ALV van 13 juni jl.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.