29 november 2017

Stappen in realisatie rotonde Bergambacht

De aanleg van de rotonde naar bedrijventerrein De Nieuwe Wetering wordt binnen een half jaar hervat. Dat blijkt uit de reactie van de provincie op vragen die de CDA-fractie stelde over de stilliggende werkzaamheden op de N210 tussen Bergambacht en Ammerstol. Statenlid Herman van der Bent: "Het is goed nieuws dat er weer beweging komt in deze zaak. Nu is het van belang om zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Vooral voor de ondernemers van het bedrijventerrein, die voornamelijk de nadelen ondervinden van de vertraging."

De provincie Zuid-Holland is met de aannemer tot een schikking gekomen over het herstel van de scheuren in de paalfundering van de rotonde. In de komende tijd wordt aanvullend onderzoek gedaan en komt de aannemer met een nieuw ontwerp. Op basis hiervan wordt de aanleg van de rotonde hervat. De nieuwe opleverdatum staat op 1 juli 2019. Tot die tijd is De Nieuwe Wetering te bereiken via een tijdelijke verbinding met de N210.

Van der Bent: "Voor de ondernemers is het belangrijk dat het bedrijventerrein bereikbaar is, maar de tijdelijke oplossing is niet ideaal. Het blijft belangrijk dat er zo veel mogelijk vaart wordt gemaakt met het realiseren van de overeengekomen eindoplossing."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.