Tijdens het  partijcongres in Den Bosch heeft het CDA oud-premier en minister van staat Ruud Lubbers in woorden en met beelden herdacht. De beelden werden muzikaal omlijst door  de klanken van ‘De Winter’  uit de Vier Jaargetijden van Vivaldi uitgevoerd door een ensemble van de Nieuwe Philharmonie Utrecht, onder leiding van Johannes Leertouwer.

Ruud Lubbers overleed op 14 februari. Lubbers was in de periode tussen 1973 en 1994 Kamerlid, fractievoorzitter, minister, en minister-president voor eerst de KVP en later het CDA. Hij leidde drie kabinetten in de jaren ‘80 en ‘90. Hij was de jongste premier toen hij begon en werd de langstzittende premier van Nederland.  Lubbers was een groot staatsman en een overtuigd christendemocraat. Hij kwam uit een Rotterdamse ondernemersfamilie en koos al op jonge leeftijd voor een loopbaan in dienst van het algemeen belang. Een hele generatie Nederlanders groeide op in de tijd dat hij minister, fractievoorzitter en premier was. Voor heel veel mensen is Ruud Lubbers de premier van hun jeugd. Een bijzondere politicus, die werelden met elkaar verbond. Een ondernemer in de politiek, idealistisch en pragmatisch, intellectueel en hands-on, katholiek in de polder, altijd bereid om even met je mee te denken.

In zijn werk en in zijn hart zijn in het bijzonder duurzaamheid en vluchtelingen altijd heel belangrijk geweest. Ruud Lubbers is 78 jaar geworden. Het CDA is Ruud Lubbers heel dankbaar voor alles wat hij ons land én voor onze partij betekend heeft.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.