CDA
11 februari 2020

CDA start met verkiezingsprogramma voor 2021

Ben Knapen en zijn team staan in de startblokken om het verkiezingsprogramma 2021-2025 te schrijven. Het team van programmamakers is breed samengesteld en heeft er zin in. Naast Ben Knapen doen onder andere Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt en opiniemaker Sywert van Lienden mee.

Ben Knapen is fractievoorzitter van de Eerste Kamerfractie van het CDA. Eerder was hij staatssecretaris, journalist en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Partijvoorzitter Rutger Ploum: ‘We kiezen voor een voorzitter met veel ervaring binnen het CDA en daarbuiten. Ben Knapen kent het politieke veld en heeft een uitstekende antenne voor wat er in de samenleving speelt. Samen met zijn team dat het geluid van onder meer gezinnen, ondernemers, onderwijs en ouderen vertegenwoordigt gaan ze aan de slag met nieuwe plannen voor een land dat we door willen geven. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van de zij aan zij maatschappij die samen de uitdagingen van deze tijd aangaan.’

Het hele team van Ben Knapen bestaat uit Hanke Bruins Slot (Gedeputeerde Provincie Utrecht), Cecile Heemels (partner bij Ernst & Young), Marianne Hirsch Ballin (Hoogleraar Straf- en strafprocesrecht VU Amsterdam), Sywert van Lienden (Opiniemaker), Pieter Omtzigt (Tweede Kamerlid), Hein Schumacher (CEO bij Friesland Campina), Carel Stolker(Rector magnificus Universiteit Leiden) en Eline Vedder (Boerin en Statenlid). Adviseurs zijn Pieter Jan Dijkman (Directeur Wetenschappelijk Instituut), Pieter Heerma (Fractievoorzitter Tweede Kamer), Esther de Lange (Delegatieleider Europa), Rutger Ploum (Partijvoorzitter)en Richard van Zwol (Voorzitter Wetenschappelijk Instituut).

De komende maanden gaat het team van programmamakers het land in om gesprekken tev oeren en te luisteren naar leden en maatschappelijke organisaties. Zo organiseren we per regio een CDA100 waar leden mee kunnen denken over het land dat we door willen geven.Daarnaast kan iedereen vanaf vandaag al ideeën aanleveren via [email protected]. Het concept-verkiezingsprogramma is eind oktober klaar en op het verkiezingscongres van december 2020 wordt het programma door de leden vastgesteld.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.