02 februari 2024

Esther de Lange wordt kabinetschef, Henk Jan Ormel volgt haar op

Na zeventien jaar Europarlementariër namens het CDA te zijn geweest, wordt Esther de Lange over twee weken de kabinetschef van Eurocommissaris Wopke Hoekstra. 
 
Esther heeft de afgelopen 17 jaar veel betekend voor Nederland en Europa. Zo is ze vicevoorzitter van de Europese Volkspartij (EVP) en namens de EVP droeg ze als onderhandelaar en coördinator bij aan de Europese Green Deal. Met haar rol als kabinetschef van de Eurocommissaris voor Klimaatactie blijven de ruime ervaringen en het grote netwerk van Esther een bijdrage leveren aan een waardevol Europa. 

Esther: 'Na mijn drie termijnen in het Europees Parlement kiest het CDA nu voor een getalenteerde jonge lijsttrekker bij de aanstaande verkiezingen. Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol bij de Europese Commissie, al blijf ik uiteraard altijd mijn steentje bijdragen aan Team CDA. Veel dank aan Henk Jan, die het stokje overneemt. En veel succes voor Tom en alle andere kandidaten op 6 juni!'

Esther wordt opgevolgd door Henk Jan Ormel. Henk Jan was Tweede Kamerlid van 2002 tot 2012. Namens de CDA-fractie was hij o.a. buitenland- en Europawoordvoerder.

Henk Jan:  'Het is heel bijzonder om Esther te mogen opvolgen. Ik ga mijn best doen om mijn kennis en internationale ervaring in te zetten voor een waarde(n)vol Europa dat een veilig thuis zal zijn voor mijn kinderen en kleinkinderen!'

Henk Jan werkte na zijn Kamerlidmaatschap op het hoofdkantoor van de Landbouw- en Voedselorganisatie van de Verenigde Naties in Rome. Sinds kort is hij met zijn vrouw Jacqueline teruggekeerd naar Nederland om volop te kunnen genieten van hun 5 kleinkinderen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.