04 juli 2023

Mobieltjes gaan de klas uit!

Per 1 januari zijn mobieltjes niet meer welkom in het klaslokaal op middelbare scholen. Dat heeft het kabinet dinsdag 4 juli bekendgemaakt. Het kabinet heeft afspraken gemaakt met het onderwijs om mobieltjes voortaan niet meer te accepteren. 

CDA Tweede Kamerlid René Peters stelde in november 2022 voor om mobieltjes te weren uit klaslokalen. "Het gebruik van mobiele telefoons is slecht voor hun concentratie en slecht voor de leerresultaten. We helpen leerlingen en we helpen docenten door landelijk één lijn te trekken en telefoongebruik tijdens de lessen te verbieden." onderbouwde René toen zijn voorstel. In eerste instantie moesten veel mensen lachen om het idee, maar het plan kreeg ook steeds meer bijval van experts en inwoners van Nederland.

René is blij dat het ruim een jaar later gaat gebeuren: “De aanhouder wint. Een mobieltje hoort gewoon niet in de klas. Ik ben blij dat de minister dit een halfjaar nadat ik het heb voorgesteld ook zegt en mobieltjes vanaf 1 januari uit de klas verdwijnen.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.