Dinsdag organiseerde het Wetenschappelijk Instituut van het CDA het symposium ‘’Lubbers’ duurzame nalatenschap’’.
Tijdens het symposium stond het gedachtegoed van Ruud Lubbers centraal en stond men stil bij het overlijden van de oud-premier.
Specifiek werd er gesproken over het thema duurzaamheid. Samen met onder andere Hugo de Jonge, Jan Peter Balkenende en Bart Lubbers werd er vooruitgeblikt op de duurzame toekomst van Nederland.
Welke inspiratie ligt er besloten in Lubbers' gedachtegoed?

Fractieleider Sybrand Buma sprak in zijn speech over de lessen die we kunnen trekken uit de politiek van Lubbers. Zo benoemde hij het motto van het reeds verschenen boek over Lubbers: ‘’De tijden, dat zijn wij’’.
Een motto dat volgens Buma de no-nonsense politiek van Lubbers kenmerkte.
Een houding waarin je niet klaagt over moeilijke tijden, maar problemen onder ogen ziet en ze aanpakt. ‘’Een man die stond voor zijn tijd. Zijn tijd, dat was hij’’ speecht Buma.
Tevens benadrukte de fractieleider van het CDA in zijn speech dat het milieuvraagstuk meer behelst dan het behalen van de juiste cijfers.
Vandaag de dag wordt het vraagstuk teveel gedefinieerd aan de hand van percentages terwijl het volgens Buma veel meer een moreel vraagstuk is, een kwestie van normen en waarden, 
‘’Verandering komt alleen tot stand, als bedrijfsleven en samenleving is betrokken zijn. Milieubeleid is er niet om de cijfers, maar omdat het een morele opdracht is van iedere Nederlander’’ aldus Buma.

 Lees hier de hele speech van Sybrand Buma

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.