23 september 2023

Terugblik Verkiezingscongres

Vandaag vond het verkiezingscongres in Den Bosch plaats. In de ochtend was er ruimte om in de verschillende deelsessies te spreken en stemmen over de door de gemeentelijke afdelingen ingediende amendementen.

Afscheid oud-voorzitter Hans Huibers

Ook was aandacht voor het afscheid van oud-partijvoorzitter Hans Huibers. Waarnemend partijvoorzitter Mark Buck sprak zeer veel dank uit voor Hans zijn inzet voor de partij.

Vol enthousiasme bezocht Hans in de afgelopen anderhalf jaar honderden afdelingen. Zijn motto was samen kunnen we meer en hij legde de basis voor een nieuwe generatie beelddragers. Met een staande ovatie dankte het congres Hans voor zijn tomeloze inzet.

Verkiezingsprogramma en kandidatenlijst

In het middagdeel werd het verkiezingsprogramma vastgesteld,

De afdelingen konden in de afgelopen periode stemmen over de kandidatenadvieslijst. De uitslag van de stemming werd vandaag bekend gemaakt waarmee de kandidatenlijst definitief is.

Benieuwd naar onze kandidaten? Bekijk hier de lijst.

Voordracht lijsttrekkers Europese Parlementsverkiezingen en Tweede Kamerverkiezingen

Ook werden onder luid applaus de voordrachten bekrachtigd van onze lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen Tom Berendsen en onze lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen Henri Bontenbal.

Met de speech van Henri Bontenbal over een fatsoenlijk land sloten wij het congres af. Vol enthousiasme gaan wij door heel Nederland op campagne om ons verhaal volop te laten horen, zichtbaar te zijn en tussen de mensen te staan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.