07 maart 2011

Nieuws uit de Regiegroep Buitenland

De Regiegroep Buitenland is enthousiast aan het nieuwe jaar begonnen met een nieuwe, verjongde kerngroep bestaande uit Margriet Tolsma, Elisabeth Wunderle en Liesbeth van Heest. De groep maakt zich zorgen over het welzijn van vrouwen in die Arabische gebieden waar de revolutie heerst.  Toch zijn de berichten tot nu toe vrij rustig wat betreft de behandeling van vrouwen. In Trouw stond laatst een artikel dat de mannen in de betrokken landen op dit moment een vorm van verbroedering en respect voelen tegenover de vrouwen die ook op de baricades staan en actief aan de revolutie meedoen! Wie weet?

In maart staat het afscheid gepland van een hele groep trouwe leden van de regiegroep:  Femmy de Jong, Heidi van Haastert, Ellettha Schoustra, Elly Klap en Jeannette Wolters. Zij waren allen zeer actief betrokken bij de voorbereiding van het EVP Vrouwencongres in Den Haag in oktober j.l. en gaan nu verder aan de slag met hun nieuwe bezigheden. Op 12 april gaan Liesbeth en Margriet naar Brussel voor een EVPV-vergadering over 'Quota for women in leading positions in enterprises'. Verder hebben wij in maart een heidag gepland en bereiden wij ons voor op de CDAV avond over migratie op woensdagavond 13 april op het partijbureau.  Dit is (op verzoek van de leden) het vervolg op een eerdere avond over hetzelfde thema vorig jaar, maar nu met een andere invalshoek.

In aansluiting op de CDAV avond gehouden in februari, wordt het jaarthema van de EVPVrouwen 'Improving equality on the labour market: chances through diversity'. Daar zullen symposia, ALV’s en resoluties zich in 2011 allemaal op richten.

 

Monique Vogelaar

Voorzitter regiegroep

1 maart 2011  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.