CDA Vrouwen Awards

CDA Vrouwen Awards

CDA Vrouwen zet zich in voor de gelijkwaardigheid tussen vrouwen en mannen. Dit doen wij bijvoorbeeld door input te leveren aan de verkiezingsprogramma's, maar ook door onze waardering uit te spreken voor mensen die zich in het bijzonder inzetten voor die gelijkwaardigheid. Middels de CDA Vrouwen Awards willen we een aantal mensen extra in het zonnetje zetten voor hun inzet.

We willen jullie vragen om CDA’ers te nomineren die een Award verdienen voor hun inzet. Via dit formulier kun je iemand nomineren voor de CDA Vrouwen Award 2024.

Omdat gelijkwaardigheid een zaak van ons allemaal is, er veel verschillende manieren zijn waarop je je kunt inzetten voor het bevorderen van gelijkwaardigheid, hebben we 3 verschillende categorieën waarin iemand genomineerd kan worden (ja, er kunnen óók mannen genomineerd worden!).

Categorie Toelichting
CDA politica Deze award wordt uitgereikt aan een actieve CDA politica die zich op bijzondere wijze inzet voor onze partij en de positie van vrouwen. In aanmerking komen alle vrouwen die een democratisch gekozen positie vervullen.
Gezien hun niet-gekozen positie kunnen vrouwelijke Burgemeesters niet voor deze award worden genomineerd.
 
CDA bestuurslid Deze award is voor vrouwen die in een bestuur zitten en zich achter de schermen actief inzetten voor de bevordering van vrouwen en gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen binnen de partij.
Gezien hun ongekozen positie kunnen vrouwelijke Burgemeesters wel voor deze award worden genomineerd.
 
Emancipatie Award Deze award wordt uitgereikt aan een CDA’er (m/v) die zich in het bijzonder heeft ingezet voor de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen op maatschappelijk danwel politiek niveau of in het bedrijfsleven.
 

Vanzelfsprekend gaan we vertrouwd om met alle inzendingen en persoonsgegevens. Nominaties kunnen tot en met vrijdag 23 februari 2024 via dit formulier worden ingediend. Winnaars worden bekendgemaakt op het CDA congres in maart.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.