CDA Vrouwen Awards

CDA Vrouwen zet zich in voor de gelijkwaardigheid tussen vrouwen en mannen. Dit doen wij bijvoorbeeld door input te leveren aan de verkiezingsprogramma's, maar ook door onze waardering uit te spreken voor mensen die zich in het bijzonder inzetten voor die gelijkwaardigheid. Middels de CDA Vrouwen Awards willen we een aantal mensen extra in het zonnetje zetten en bedanken voor hun inzet. 

Alle CDA leden kunnen een CDA'er nomineren voor een CDA Vrouwen Award. Uit alle genomineerden worden de winnaars gekozen op basis van de nominatie en motivatie. Tijdens het voorjaarscongres worden de winnaars bekendgemaakt.

Omdat gelijkwaardigheid een zaak van ons allemaal is, er veel verschillende manieren zijn waarop je je kunt inzetten voor het bevorderen van gelijkwaardigheid, zijn er 3 verschillende categorieën waarin iemand genomineerd kan worden (ja, er kunnen óók mannen genomineerd worden!).

Categorie Toelichting
CDA bestuurslid Deze award is voor vrouwen die zich achter de schermen actief inzetten voor de bevordering van vrouwen en gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen binnen de partij. Bijvoorbeeld als (oud-)bestuurslid in een van de vele afdelingen of netwerken binnen het CDA.
Gezien hun ongekozen positie kunnen vrouwelijke Burgemeesters wel voor deze award worden genomineerd.
 
CDA politica Deze award wordt uitgereikt aan een actieve CDA politica die zich op bijzondere wijze inzet voor onze partij en de positie van vrouwen. In aanmerking komen alle vrouwen die een democratisch gekozen positie vervullen.
Gezien hun positie kunnen vrouwelijke Burgemeesters niet voor deze award worden genomineerd.
 
Emancipatie Award Deze award wordt uitgereikt aan een CDA’er (m/v) die zich in het bijzonder heeft ingezet voor de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen op maatschappelijk danwel politiek niveau of in het bedrijfsleven.
 

CDA Vrouwen Awards 2024

Van december 2023 tot en met begin maart 2024 konden CDA'ers iemand nomineren voor een Award in een van de drie categoriën. Uit alle nominaties heeft een jury de uiteindelijke 3 winnaars gekozen.

Tijdens het voorjaarscongres op 23 maart 2024 in Nijkerk werden de drie winnaars onderscheiden met hun welverdiende award.

Winnaar Motivatie

CDA bestuurslid:
Babette Lammerts

Veel van wat er politiek gebeurt zien we in de media, maar het CDA is niets zonder al die mensen die zich achter de schermen als bestuurslid of lid inzetten voor onze partij. Deze award is gewonnen door Babette Lammers. Zij werd genomineerd vanwege haar werk achter de schermen en haar betrokkenheid bij onder andere de 50/50 lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021.

CDA Politica:
Hanke Bruins Slot

Voor de award in de categorie CDA Politica hebben we hele mooie nominaties ontvangen voor vrouwen die zich op Europees, landelijk, provinciaal én lokaal niveau in de politieke arena inzetten voor een mooier Nederland. Eén van die nominaties sprong er echt uit. De nominatie was kort maar krachtig:

"Deze dame is rustig en professioneel in haar optreden. Geen ophef over vrouw zijn. Een uitstekend rolmodel."

Woorden waar het CDAV bestuur het roerend mee eens is en waar ons hart sneller van gaat kloppen. Wij zijn dan ook vereerd om de CDA Vrouwen Award voor beste politica te mogen uitreiken aan deze dame die een rolmodel is voor vrouwen én mannen, en voor iedereen in de politiek.

Emancipatieaward:
Relus Breeuwsma

Emancipatie is een zaak van ons allemaal. Daarom delen we graag een emancipatieaward uit aan iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen op maatschappelijk en politiek niveau binnen onze partij. Deze winnaar ontving een mooie nominatie:

"Relus is altijd op zoek naar nieuw talent. probeert op een heel authentieke en toegankelijke manier iedereen binnen het CDA tot zijn/haar recht te laten komen. Investeert veel in de relatie en heeft altijd oog voor de mens achter de 'functionaris'. Hij durft te innoveren, is politiek sensitief, gericht op resultaat maar ook op behoud van relaties. Doet dat zonder onderscheid des persoons. Een echte CDA-er die een neus heeft voor mensen met kwaliteiten!"

Toen in 2019 de kieslijst voor “zijn” provincie werd gepresenteerd met daarop 27 vrouwen en 23 mannen vroeg zelfs de NOS zich hardop af “Wat doet het CDA in Zuid-Holland dat de rest van de parij niet doet?"

Klik door onderstaande slider voor de foto's van de awarduitreiking (2024):

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.