Janny Bakker-Klein is sinds juni 2023 lid van de CDA fractie in de Eerste Kamer. Janny werd in 1960 geboren en is daarna ook opgegroeid in Huizen, als tweede in een gezin van zes kinderen. Zij startte haar loopbaan in Naarden als verpleegkundige en werkte daarna als operatieassistent en klachtenfunctionaris in het UMC Utrecht. Na een studie Nederlands Recht en Internationaal Recht werkte zij bij de Nederlandse Patiënten/Consumenten Federatie als beleidsmedewerker en programmamanager. In die periode rondde zij ook een studie Recht, Bestuur en Management af. Zij was daarna onder andere directeur van Nierstichting Nederland, CDA gemeenteraadslid en aansluitend 12 jaar CDA wethouder in de gemeente Huizen. Janny werd in 1960 geboren en is daarna ook opgegroeid in Huizen, als tweede in een gezin van zes kinderen. Zij startte haar loopbaan in Naarden als verpleegkundige en werkte daarna als operatieassistent en klachtenfunctionaris in het UMC Utrecht. Na een studie Nederlands Recht en Internationaal Recht werkte zij bij de Nederlandse Patiënten/Consumenten Federatie als beleidsmedewerker en programmamanager. In die periode rondde zij ook een studie Recht, Bestuur en Management af. Zij was daarna onder andere directeur van Nierstichting Nederland, CDA gemeenteraadslid en aansluitend 12 jaar CDA wethouder in de gemeente Huizen.

Onrecht is geen feit, maar een appèl. Het leven is de vraag van God: “Mens, waar ben je? - Jonathan Sacks

Paspoort

  • Woont met haar man en (wisselende) pleegkinderen in Huizen
  • Heeft één zoon (1996)
  • Is sinds september 2018 voorzitter van de Raad van Bestuur van Movisie

Wist je dat Janny…

  • Zeven jaar directeur van Nierstichting Nederland is geweest?
  • Lid is van de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar vele vrijwilligerswerk?
  • Twee keer genomineerd is geweest door Binnenlands Bestuur voor de titel “Beste bestuurder van Nederland”?

Over Janny

In het dagelijks leven is Janny voorzitter van de Raad van Bestuur van Movisie, hét kennisinstituut voor sociale vraagstukken. Daarnaast vervult zij diverse bestuurlijke- en toezichthoudende functies.  Zij is actief lid van de PKN en onder meer bestuurslid van Vrijzinnigen Nederland.

Janny was van 2011 tot 2013 lid van het strategisch beraad van het CDA en van 2014-2019 lid van het CDA Partijbestuur. In 2019 verdedigde ze succesvol haar proefschrift “Anders Kijken” over haar  zoektocht naar responsiviteit bij gemeenten en maatschappelijke organisaties (www.movisie.nl/anderskijken).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.