Op 15 maart 2023 is er een nieuwe verkiezing voor kiezers buiten Nederland: de verkiezing van de leden van het kiescollege voor niet-ingezetenen voor de Eerste Kamer. Deze verkiezing geeft u invloed op de samenstelling van de Eerste Kamer. Tot nog toe konden kiezers buiten Nederland alleen hun stem uitbrengen voor de leden van de Tweede Kamer en voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Het CDA doet net als andere partijen voor het eerst mee aan deze verkiezingen! 

Waarom moet ik als Nederlander in het buitenland 15 maart CDA stemmen?
Het CDA staat voor solidariteit, saamhorigheid en stabiliteit. Een snel veranderende wereld leidt tot veel onzekerheid. De behoefte aan houvast, bescherming en gemeenschapszin is groter dan ooit. Niet de hardste schreeuwers, maar de stille meerderheid verdient onze steun. Daar zijn wij voor.

Wij geloven dat we alleen met elkaar – als één land - de grote uitdagingen van deze tijd aan kunnen. Samenwerken zit in ons DNA. Minder ik meer wij.

Hoe kan ik stemmen?
Nederlanders buiten Nederland moeten zich voor 1 februari eenmalig registreren bij de gemeente Den Haag. Zij ontvangen dan een stembiljet om voor 15 maart hun stem uit te brengen. Meer informatie vindt u op de website van Den Haag

nr. Naam Land
1 Lorenzo Essoussi België
2 Yvonne Hage België
3 Jimmy Bastings Duitsland
4 Lieke Pippel België
5 Arie van Belle Frankrijk
6 Willemijn Westerlaken België
7 Jan Willem Sixma baron van Heemstra België
8 Erwin Langejan Noorwegen
9 Richard Berendsen België
10 Tim Hamers België
11 Wytze Kempenaar Duitsland
12 Jan van Laarhoven België
13 Mitchell Uzeel Duitsland
14 Jurian van den Camp België
15 Dirk Gotink België
16 Matthijs Kronemeijer Canada

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.