3. Kernpunten

Als CDA Valkenburg aan de Geul vinden wij het van belang, dat er na de broodnodige aandacht voor grootschalige projecten die van belang zijn voor de toekomstbestendigheid van onze stad, dat de inwoners nu weer aan de beurt zijn. Wij vinden hierbij dat alle kernen van even grote waarde zijn om de karakteristiek van onze stad te behouden en te zorgen dat deze aantrekkelijk blijft. Het CDA vindt daarom dat er in de kernen geïnvesteerd moet worden.

Voor iedere kern hebben wij daarom, gebaseerd op ons verkiezingsprogramma, een op maat gemaakt “kernprogramma” dat in overleg met de inwoners tot stand is gekomen. In iedere kern hebben wij 1 “kartrekker” die gesteund wordt door andere sterke kandidaat-raadsleden. Voor iedere kern zijn dit de kandidaten en hun speerpunten:

1) In het centrum zijn onze lijsttrekker Math Knubben en onze nummer 5 op de lijst, Jan Prevoo de kartrekkers. Zij worden gesteund door Jef Pluijmen (nr. 7), Norbert Schmidt (nr. 11), Jo Vroemen (nr. 13), Hay Scheepers (nr. 16) en Jacques van den Berg (nr. 19), stuk voor stuk ook zeer gedegen en ervaren kandidaten. Voor het centrum hebben zij 5 concrete kernpunten geformuleerd.

2) In Schin op Geul, Oud-Valkenburg, Walem en Strucht is huidig raadslid Jacques Blom (nr. 2) de kartrekker. Hij weet zich gesteund door de jonge, maar inmiddels zeer ervaren Phil van Oers (nr. 7). Voor hun kernen hebben zij 5 concrete kernpunten geformuleerd.

3) Marij Verheggen-Penders is onze gedoodverfde kandidaat voor Berg, Geulhem, Vilt en Terblijt. Marij weet zich gesteund door de politiek zeer ervaren John Candel (nr. 12) en Paul Hermans (nr. 14). Voor hun kernen hebben zij 5 concrete kernpunten geformuleerd.

4) In Sibbe-IJzeren is fractiecommissielid Claudia Bisschops (nr. 4) de enige CDA kandidaat. Uiteraard zal zij gesteund worden door Jan Prevoo (nr. 5) en Pierre Keune (lijstduwer, nr. 20) die hier zeer bekend zijn. Voor Sibbe-IJzeren heeft Claudia 5 concrete kernpunten geformuleerd

5) In Broekhem-Zuid zal ons jonge politieke talent Thomas Brune (nr. 6) de voorman zijn. Hij zal worden gesteund door Huub Maenen (nr. 9). Voor Broekhem-Zuid hebben zij 5 concrete kernpunten geformuleerd.

6)  Math Knubben zal ook in zijn eigen wijk Broekhem-Noord de frontman zijn. Onzefractievoorzitter en lijsttrekker wordt hier gesteund door de gedegen Harry Melchiors (nr. 10) en fractiecommissielid Martin Ronden (nr. 15). Voor Broekhem-Noord hebben zij 5 concrete kernpunten geformuleerd.

7) De gretige Mitch Frissen (nr. 8) is onze nummer 1 kandidaat in Houthem-St.Gerlach. Onze benjamin wordt gesteund door Haagse ervaring in de persoon van Jan Jaap van Halem (nr. 18) en onze zeer ervaren lijstduwer Pierre Keune (nr. 20). Voor Houthem-St.Gerlach hebben zij 5 concrete kernpunten geformuleerd.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.