29 augustus 2021

CDA Land van Cuijk presenteert kandidatenlijst

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 28 augustus hebben de leden van het CDA Land van Cuijk de kieslijst voor de aanstaande herindelingsverkiezingen vastgesteld. Partijleider Bouke de Bruin voert de lijst aan met maar liefst 50 kandidaten.

Dynamisch team van aankomend talent en ervaring
Voorzitter Bart Claassen over de keuze: “CDA Land van Cuijk kent een bovengemiddeld hoog aantal enthousiaste leden. We hebben momenteel maar liefst 25 actieve CDA-raadsleden in de 5 huidige gemeenten. Tel daarbij op dat er ook nog 4 CDA wethouders afgelopen raadsperiode actief zijn geweest. Een enorme luxe! Het liefst zien we alle 50 kandidaten in de top 5. Maar wij hebben vooral gekeken naar een jong en dynamisch team en ervaren mensen. Er komt een nieuwe gemeente, en wat ons betreft mag de nieuwe generatie het nu laten zien.”

Wij hebben vooral gekeken naar een jong en dynamisch team en ervaren mensen. Er komt een nieuwe gemeente, en wat ons betreft mag de nieuwe generatie het nu laten zien.


Verrassende nieuwkomers
Joep Baltussen (nr.11 op de kieslijst) uit Sint Anthonis, Jels Toonen (nr.16) uit Ledeacker, Nicole Brands – de Kleijn uit Velp (nr. 27) en Robert van Hemmen (nr.33) uit Cuijk zijn veelbelovende talenten, en komen als nieuwkomers op de lijst. Opvallende nieuwkomer is ook Celal Gonen uit Cuijk, maar vooral bekend van Restaurant Kapadokya in Boxmeer, te vinden op plaats 23. Ook opvallend is de rentree van Pierre Bos (oud wethouder en oud burgemeester) uit Sint Anthonis als lijstduwer op plaats 50.

Lokale kandidaten uit de regio
“Met trots kan gezegd worden dat het CDA staat voor lokale vertegenwoordiging! Wij hebben in nagenoeg alle 32 dorpen (en één stad) CDA kandidaten en leden wonen. Het is voor CDA Land van Cuijk topprioriteit dat alle dorpen vertegenwoordigd worden in de Gemeenteraad van onze nieuwe gemeente. Om deze reden is er heel bewust gekozen om een koppeling te maken tussen verschillende expertises en geografische spreiding”, aldus partijleider Bouke de Bruin, “Het is hartstikke belangrijk dat we elk dorp een duidelijke stem geven in de nieuwe Gemeenteraad, en juist daarom ben ik erg trots op onze mensen!”.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.