18 oktober 2021

Fietspad Wanroij - De Quayweg, een Gemiste kans?

Het is ‘grappig’ om te zien dat allerlei partijen in hun verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 24 november a.s. schrijven over veilig verkeer voor de schoolgaande jeugd, het bevorderen van recreatie en het stimuleren van de lokale economie. Iedereen mee eens natuurlijk, maar waarom ligt er dan nog steeds geen fietspad van Wanroij langs de bossen naar De Quayweg? Ja, dat vraagt om uitleg …

CDA fractie hield de rug recht
Sommige lezers denken wellicht: ‘Maar de raad had toch al besloten dat dit fietspad er moest komen?’ Dat klopt, sterker nog het geld lag al klaar. Maar wat is er gebeurd? Het nieuwe college van B&W wilde het raadsbesluit niet uitvoeren. In eerste instantie hield de raad voet bij stuk, de tweede keer hield alleen de CDA fractie de rug recht en was er geen meerderheid meer voor het fietspad.

Het fietspad moet terug op de agenda
Het CDA Land van Cuijk vind dit een gemiste kans. Voor de helderheid wat willen wij nu: een vrij liggend recreatief fiets- en wandelpad aan één zijde vanaf De Peelkant, langs De Waterval tot aan De Quayweg. De exacte ligging en uitvoering dient netjes afgestemd te worden met de inwoners van de aangrenzende percelen.

Waarom is dit fietspad een goed idee?
We zetten een aantal argumenten even op een rijtje:

  1. Het zorgt voor een veiligere verkeersverbinding tussen Wanroij en Landhorst. Wenselijk voor de schoolgaande jeugd en eigenlijk voor iedereen die daar veilig wil fietsen en/of wandelen.
  2. De natuur komt dichterbij: de verbinding met de ingang naar de Staatsbossen wordt veel beter voor fietsers en voetgangers. Bijkomend voordeel: minders auto’s die in de bossen parkeren. De natuur dichtbij is zowel voor de inwoners van Wanroij als de campinggasten op De Bergen een plus.
  3. Goed voor de lokale economie: de ingang van de camping krijgt een fiets- en wandelverbinding naar het centrum en recreatieve fietsers zullen vanuit de bossen sneller richting Wanroij gaan.
  4. Het fraaie Kattepedje loopt nu nog ‘dood’, wat zou het mooi zijn om dit aan te sluiten op het fiets- en wandelpad.

Wij gaan ons 100% inzetten om dit te realiseren in de nieuwe gemeente.

 

CDA Land van Cuijk
Samen aan de slag,
voor een veilig fiets- en wandelpad!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.