16 februari 2021

Inge van Dijk in gesprek met de gebroeders Stiphout over de Metworst

Boxmeer - Carnavalsmaandag 2021, zij staat stil op het Vortumsveld. Inge van Dijk, kandidaat Kamerlid voor het CDA en momenteel wethouder in Gemert-Bakel, komt de gebroeders Stiphout een hart onder de riemsteken.

Oud koning van de Metworst Erik Stiphout (1987) vertelt: 'Nu had ik ongeveer mijn eerste pilsje gedronken'. Ook oud voorzitter van vereniging de Metworst Twan Stiphout hoopt dat hij volgend jaar de startersfluit weer kan hanteren.

Erik en Twan gingen vol overtuiging in gesprek over de traditie van de Metworst. Een evenement waarin winnaars een heldenstatus krijgen en families, generaties lang betrokken zijn. En waar het hele dorp en regio zich op verheugd.

Inge van Dijk: 'Ik ben onder de indruk van jullie bevlogen verhaal over de Metworst. Dit soort evenementen maken Brabant zoals Brabant is. Een prachtige samenwerking tussen dorp, vrijwilligers en bedrijven. Het is belangrijk dat onze regionale tradities en manier van werken ook in Den Haag wordt gezien. Als kandidaat van de regio wil ik mijzelf hiervoor inzetten.'

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.