16 mei 2023

Samenwerking maakt alles mooier

Peter Stevens is voor veel Boxmerenaren een bekend gezicht. De wethouder van gemeente Gennep zat voor de gemeentelijke herindeling op dezelfde stoel in de oude gemeente Boxmeer. Dinsdag mocht hij de eerste steen leggen van het nieuwbouwproject De Heeren van Boxmeer, samen met Bouke de Bruin, zijn oud collega en nu wethouder in gemeente Land van Cuijk. De aanwezigheid van beide wethouders symboliseerde mooi hoe met de juiste samenwerking elkaars werk prachtig voltooid kan worden.

Verdeeld over twee prachtige, statige panden, getiteld Boc van Mere en Villa Van Culemborg, verrijzen respectievelijk twintig en twaalf luxe appartementen. De gebouwen zitten vol unieke details, zoals de plantenbakken, die de Burgemeester Verkuijlstraat van een flinke groene sluier gaan voorzien. “Op de plek waar we nu staan stond eerst een melkfabriekje,” vertelt projectontwikkelaar Ton Snoeks. “Architect Bart van den Hork heeft het silhouet van dit melkfabriekje in het metselwerk verwerkt. Leuk feitje is dat dit melkfabriekje destijds is ontworpen door George Rasker, de opa van Bart.”

Wethouder Stevens vertelt hoe hij vrijwel dagelijks langs het bouwterrein fiets, onderweg naar Gennep. “Toen ik hier in Boxmeer in 2015 begon bedacht ik al ‘Ik wil iets doen aan die rotte appel hier op die hoek.’ Nu pas zie ik hoe bijzonder snel alles gaat. Ik zie elke dag veranderingen.” Hij bedankt wethouder De Bruin hiervoor, onder wiens toeziend oog Stevens’ ‘rotte appel’ transformeert tot het prachtige Heeren van Boxmeer. “Bouwen doe je samen,” zegt ze, terwijl ze Stevens, de projectontwikkelaar, Makelaardij Twan Poels en MVS Makelaardij bedankt. “Voor deze eerste steen gelegd kon worden is er veel water door de Maas gegaan. En ik heb dus alleen het laatste staartje mogen doen.”

Uniek plekje
Alle 32 appartementen zijn inmiddels verkocht. Vrijdag zaten de laatste kopers bij de notaris voor de laatste papierzaken. De kopers zijn allen uiterst te spreken over de indeling en de ligging van de woningen. “Het is overal dichtbij,” zegt een nu nog in Sint Anthonis wonend stel. “Het is vlakbij het centrum. Ideaal voor als we later oud zijn. Dan wil ik niet wat meer achteraf zitten in bijvoorbeeld Beugen of Sambeek.” Een andere nieuwe bewoonster stemt in. “Het is echt toekomstgericht. Wij zijn op leeftijd en wonen nu nog in iets met drie verdiepingen. Maar nu de kinderen de deur uit zijn is dat veel te groot. Straks hebben we lekker alles gelijkvloers.”

“Het is een zéér uniek plekje,” besluit projectontwikkelaar Snoeks. “Je komt Boxmeer binnen met entourage.” Stevens: “Dankzij samenwerking krijg je dit soort geweldige projecten. Straks is het aan de bewoners om het samen nóg mooier te maken!”

(C) Kliknieuws - De Maasdriekhoek

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.