01 januari 2024

Joep Baltussen - December 2023 in de gemeenteraad

Binnen het gemeentehuis heb ik me deze maand ingezet voor twee zaken: versoepelen van het evenementenbeleid en het gratis maken van EHBO-lidmaatschap. Het tweede is helaas mislukt, er was geen meerderheid voor. Ik heb er slecht van geslapen, omdat ik echt dacht dat dit het juiste was om te doen. Maar zoals ex-raadslid Doreen de Hoog mij eens toevertrouwde: elke steen die je verlegt, hoe klein ook, kan de stroom beïnvloeden Misschien wordt het nog ergens goed voor.

Gelukkig heeft het versoepelen van evenementenbeleid (ik trok hierin op samen met Teun Wientjes en Twan Stiphout) het wel gehaald, dat werd na overleg met andere partijen mede ingediend en raadsbreed omarmd! Ook goed dat verschillende bouwplannen zijn goedgekeurd, waaronder 94 woningen in Sint Anthonis!

Buiten het gemeentehuis heb ik in december weer gastlessen gegeven aan zo’n 120 jongeren van Elzendaalcollege Boxmeer. Inmiddels een soort traditie, mooi om de passie voor de politiek over te brengen en hopelijk wat mensen te enthousiasmeren! Ook eindigden we 2023 met de CDA-kerstactie, waarbij we kerstpakketten bezorgen bij iedereen die we dat enorm gunnen. Prachtig om te doen, zet je weer met beide benen op de grond.

Vanaf deze plek wens ik je een prettige jaarwisseling. In het afgelopen jaar heb ik me ingezet om de politiek dichterbij te brengen. Zijn er onderwerpen waarop ik iets kan betekenen voor jou of heb je vragen, weet me dan te vinden. Tot in 2024!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.