28 februari 2023

Joep Baltussen: Februari in de gemeenteraad

In Knillus, het mooie dorpshuis van Vortum-Mullem, gaf ik een gastles aan studenten van de HAS uit Den Bosch over het Land van Cuijk en haar inwoners. Zij moesten voor school een project uitwerken over het Maasheggengebied en kwamen daarvoor een dagje kijken. Leuk om te doen die gastlessen, ook komende maand staat er weer eentje op de planning.

Kernendemocratie is iets waar ik graag mee bezig ben en deze maand zijn verschillende trajecten in gang gezet om dit weer naar een hoger niveau te tillen. Hoe zorg je ervoor dat inwoners zich optimaal kunnen en willen inzetten voor hun omgeving? Volgende week in de gemeenteraad gaan we er een klap op geven. Heel interessant en leuk om over mee te denken. Het was ook een van de onderwerpen die we bespraken met staatssecretaris Vivianne Heijnen toen ze ons vorige week bezocht. Naast natuurlijk die Maaslijn, waarvan ik hoop dat we er met alle Land van Cuijkse partijen zo veel mogelijk aan blijven trekken. Ik ben na het gesprek met Vivianne in elk geval hoopvol gestemd.

Ondanks het carnavalsreces was er dus weer genoeg te doen deze maand. En dan hebben we nog de aankomende verkiezingen voor de provincie en het waterschap. Vanavond posters plakken, zaterdag borden zetten, komende weken flyeren. Ik zelf ben inmiddels helemaal zeker op wie ik ga stemmen. Twijfelt u nog, overweeg dan eens om op een jongere te stemmen. Bijna elke partij heeft er wel een paar op de lijst staan. En je kunt me natuurlijk altijd contacteren voor een (on)partijdig stemadvies ;)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.