01 februari 2024

Joep Baltussen - Januari 2024 in de gemeenteraad

Twee kleine kernen kregen deze maand de spotlights: Ledeacker en Wilbertoord. Ledeacker heeft een mooi nieuw dorpshuis en de inwoners van Wilbertoord werken aan mooie dorpsplannen waarover we werden bijgepraat. Wij zien kansen om de leefbaarheid te behouden en versterken, zeker in de kleine dorpen! 

Ook heb ik afgelopen maand veel sport- en welzijnsverenigingen verteld dat ze nog subsidie kunnen aanvragen. Niet alle verenigingen zijn al bij de gemeente in beeld. Je moet je zelf melden als je recht hebt op subsidie. Een aantal verenigingen weten dat niet, dus voor de zekerheid heb ik deze maand gemaild en gebeld om ze hierop te attenderen. Goed om het geld niet te laten liggen als het verenigingen kan helpen! 

Ander goed nieuws las ik over de nieuwe verdeelsleutel voor sociale huurwoningen. In het afgelopen jaar heb ik me er hard voor gemaakt om het voor jongeren ook mogelijk te maken om in een sociale huurwoning te komen. Goed dat dit nu al wordt opgepakt!

Hét grote onderwerp dat deze maand speelt is arbeidsmigrantenhuisvesting. Hoe gaan we daarmee om? Voor mij een mooi onderwerp om de tanden in te zetten, ik heb er eerder mijn scriptie over geschreven. Volgens mij ligt er een moderne en gedurfde visie die zorgt voor een leefbare woonsituatie voor zowel buren als arbeidmigranten. Morgen wordt erover gestemd in de raadsvergadering.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.