31 maart 2024

Joep Baltussen - Maart 2024 in de gemeenteraad

 

Of kan ik beter zeggen ‘weg van de gemeenteraad’, want afgelopen maand was ik vooral op vakantie. Toen ik terug was, werden we met de CDA-fractie in Stevensbeek ontvangen door de enthousiaste dorpsvereniging en het dorpshuis. Stevensbeek is flink in ontwikkeling en daar speelt de gemeente ook een belangrijke rol in, als het bijvoorbeeld op woningbouw aankomt.

Vakantie is wel altijd een goede manier om te zien hoe dingen elders zijn geregeld. In het geval van de VS bleek: vaak slechter dan hier. Veel armoede, obesitas, nergens voet- of fietspaden maar wel veel files, om maar wat voorbeelden te noemen. Fascinerend land. We hebben het nog niet zo slecht hier! 

Het is aan ons allemaal om het zo goed te houden en te verbeteren. Daarmee blijven we elke dag bezig. Volgende week hebben we het in de gemeenteraad bijvoorbeeld over archeologiebeid. Dat zit zaken als woningbouw vaak in de weg, maar is ook nodig om verborgen erfgoed te redden voor het voor altijd vernietigd wordt. De interessante discussie hierover is openbaar toegankelijk en ook online te volgen via https://lvc.bestuurlijkeinformatie.nl Tot volgende maand!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.