01 december 2023

Joep Baltussen - november '23 in de gemeenteraad

November alweer, wat gaat het jaar hard. De gemeente moet voor 2025 al het beleid uit de voormalige gemeenten geharmoniseerd hebben en die deadline nadert snel. Tel daar alle andere ambities van de raad bij op, dan weet je al gauw dat de agenda’s nu propvol zitten.

Terwijl de agenda doordendert vind ik het ook belangrijk om oog te hebben voor hetgeen waar ik als raadslid voor actief ben geworden: de vrijwilligers. Daarom heb ik deze maand vragen gesteld over waarom de gemeente gaat stoppen met het helpen van kerstacties die vrijwilligers organiseren, en maak ik me druk over hoe we het evenementenbeleid kunnen versoepelen. Een minder controlerende en meer adviserende houding zou daar denk ik goed bij kunnen helpen. Evenementen houden onze dorpen leefbaar, dus de organisatoren mogen we koesteren en helpen.

Komende maand worden ook alle subsidies voor sport- en welzijnsorganisaties besproken. Super belangrijk. Ik heb ervoor gepleit om daarbij de EHBO-verenigingen extra te helpen, omdat zij alle andere organisaties mogelijk maken. Ook de mobiliteitsvisie, over al het verkeer, komt op de agenda. Voor wie al deze onderwerpen wil volgen, op 13 december volgt met de raadsvergadering de “ontknoping”! Deze is online te volgen via https://lvc.bestuurlijkeinformatie.nl 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.