01 oktober 2023

Joep Baltussen - september in de gemeenteraad

Het grote onderwerp deze maand was de harmonisatie van alle cultuursubsidies en het oprichten van een kunst- en cultuurcentrum. We willen deelnemen aan cultuur betaalbaar en toegankelijk maken voor alle kinderen en jongeren in het Land van Cuijk. Na overleg met harmonieën en fanfares bleken zij enthousiast over dit plan, wat mij overtuigde om voor te stemmen. 

We discussieerden ook over de aanstaande mobiliteitsvisie. Er wordt door ambtenaren over nagedacht om veel 50 km/u wegen in de dorpen terug te brengen naar 30 km/u. Denk bijvoorbeeld aan de Breestraat Sint Tunnis, Dorpsstraat Ledeacker en Jutta van Nassaulaan Boxmeer. Ik vond dit een lastige. Hoe denken jullie hierover? Laat het me weten, ik ben benieuwd! 

De vergadering van donderdag duurde zo lang dat we niet aan mijn initiatiefvoorstel voor minimumleeftijd burgerleden naar 16 jaar zijn toegekomen. Maandag gaan we verder! Ook komende maand zitten er best interessante ontwerpen aan te komen. De beleidsvisie voor zonnepanelen op land en windmolens bijvoorbeeld. Alle onderwerpen zijn te vinden op https://lvc.bestuurlijkeinformatie.nl Komt dat zien!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.