26 oktober 2022

Twan Stiphout: Denken, Durven en Doen!

Hallo, ik ben Twan Stiphout, 56 jaar en geboren, getogen en woonachtig in Boxmeer. Mijn gezin is mijn basis van waaruit ik al mijn activiteiten ontplooi. Ik ben getrouwd met Lonneke en samen hebben we drie dochters : Yvonne (23), Lianne (21) en Maike (18). Zij zijn erg belangrijk voor mij, want het gezin is de hoeksteen van onze samenleving. In het dagelijks leven werk ik als zelfstandig ondernemer in de agrarische sector; in de varkenshouderij en akkerbouw. Ook in mijn vrije tijd ben ik een betrokken inwoner en ben ik actief als vrijwilliger / bestuurslid in het verenigingsleven in Boxmeer. 

Politiek boeit mij al meer dan 20 jaar en ik denk dat ik het verschil kan maken ten behoeve van onze inwoners. Door mijn ruime ervaring en politieke skills vind ik het interessant om middels een constructieve dialoog te zoeken naar oplossingen. Mijn uitgangspunt hierin is; heldere keuzes durven maken en deze ook uitdragen, waarbij ik duidelijk laat zien wat mijn positie is. Onze CDA fractie bestaat uit 13 leden. Het samenwerken in een deze grote fractie geeft nieuwe uitdagingen om gezamenlijk tot een opinie komen. We hebben een sterk team en weten elkaar altijd te vinden. 

Ik zie een aantal uitdagingen in onze gemeente Land van Cuijk. Onze gemeente is qua oppervlakte de grootste van Noord-Brabant met ongeveer 93.000 inwoners. We zijn daarom een belangrijke partner in onze provincie, en we mogen daarom ook zeker niet worden vergeten. Door het tonen van ambitie laten wij zien dat we als Land van Cuijk er toe doen. Als gevolg van de omvang van onze gemeente is het belangrijk dat we op hoofdlijnen durven te sturen met natuurlijk ook oog voor de details en de inwoners. Daarom ben ik blij met mijn kennis en achtergrond. In onze fractie wordt ik wel eens het “archief” genoemd. Deze “archief”-kennis geeft mij, maar ook onze fractie een voorsprong op anderen. 

Deze kennis gebruik ik ook in de auditcommissie (een financiële commissie) maar ook als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Verder liggen mijn uitdagingen en kennis op de gebieden financiën, bestemmingsplannen, woningbouw, APV en het verenigingsleven.

Het geeft mij veel energie om onze nieuwe gemeente kleur te geven. We staan als gemeente voor heel veel uitdagingen om alles op elkaar af te stemmen, zowel wat personele inpassingen en uitvoeringen betreft als het harmoniseren van subsidies voor organisaties en verenigingen. Om deze uitdagingen aan te gaan, werk ik vanuit mijn motto: Denken, Durven en Doen!

Heb je vragen, opmerkingen of reacties mail gerust: [email protected]

CDA

Twan Stiphout

In het komende jaar zullen alle raadsleden van de gemeente Land van Cuijk zich aan u presenteren in een vaste column in De Maas Driehoek en op Kliknieuws. - (C) Maasdriekhoek. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.