Jos Nielen | 38

Katwijk

Jos Nielen

Jos Nielen heeft drie kinderen en woont in Katwijk. Hij is op dit moment nog 56 jaar en heeft na het overlijden van zijn vrouw in december 2016, een vriendin. Hij staat als nummer 38 op de kieslijst van het CDA Land van Cuijk.

Na een periode van 16 jaar raadslidmaatschap in de gemeenteraad in Cuijk ben ik in 2014 wethouder geworden. In november 2016 heb ik te maken gehad met een herseninfarct, waardoor ik in 2018 heb besloten om me niet meer als wethouder beschikbaar te stellen. Toen ben ik met voorkeursstemmen toch in de gemeenteraad gekozen, wat ik uiteindelijk toch nog 2 jaar gedaan heb. In mei 2020 ben ik daarmee gestopt om plaats te maken voor een nieuwe generatie.

Ik heb een rundveebedrijf, met ongeveer 70 melkkoeien, dat voor de dagelijkse werkzaamheden, gerund wordt door een personeelslid. Dit omdat ik ben gaan werken bij Agriteam als makelaar. Hier ben ik op dit moment bezig met een opleiding om agrarisch onroerend goed te kunnen gaan taxeren.

Het CDA is mijn partij, omdat steeds de afweging wordt gemaakt wat de mensen zelf kunnen,  zelfredzaamheid van inwoners is wat de overheid nodig heeft.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.