Matt van den Oever | 40

Stevensbeek

Mart van den Oever

Matt  van den Oever, werd in 1960  geboren in het mooie dorpje Stevensbeek waar hij nog altijd met veel plezier woont en werkt. Hij is getrouwd en vader van een zoon en dochter. Tot 2020 was hij varkenshouder en akkerbouwer; vanaf 2020 alleen nog akkerbouwer.

Ik ben mijn bestuurlijke loopbaan begonnen als 24 jarige bij de plaatselijke NCB - nu ZLTO - waar ik veel mensen heb leren kennen en ervaring heb opgedaan in het bestuurswerk. Als je eenmaal bestuurswerk doet weten andere verenigingen of partijen je gauw te vinden en zodoende werd ik op een gegeven moment gevraagd voor een bestuursfunctie in het CDA bestuur van de afdeling St Anthonis. In deze functie heb ik ook weer veel mensen leren kennen. Binnen ons dorp ben ik actief als bestuurslid van de Vereniging Stevensbeek en in diverse werkgroepen.

Waarom lijstduwer voor het CDA?

In de 35 jaar dat ik lid ben van het CDA heb ik CDA mensen leren kennen als mensen die zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen, die verantwoordelijkheid nemen, het liefst mee willen doen in plaats vanaf de zijlijn toe te kijken. Kortom, aanpakken!

Deze verantwoordelijkheid zie je ook terug in de landelijke politiek, waar Hugo de Jonge en Wopke Hoekstra zich inzetten om de coronapandemie te bestrijden; de een op het gebied van volksgezondheid de ander op het financiele vlak. Vaak met de nodige kritiek vanaf de zijlijn maar zij doen het wel! Deze mentaliteit hebben we nodig om met name in crisistijd vooruit te komen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.