Ben Zegeren

PASPOORT

Naam: Ben Zegeren | Leeftijd: 65 | Functie: Lijsttrekker

Werk: Hoewel ik nog een v.o.f. met Onnoline heb, kun je me wel een gepensioneerde ondernemer in kantoorartikelen en computers noemen, ik rijd nu een aantal dagen als chauffeur op de Texelhopper. Ik bezorg ook pakjes, beide werkzaamheden zorgen er voor dat ik veel contact heb met Texelaars en toeristen.

In 1952 ben ik op een boerderij geboren in Assen. Ik ben getrouwd met Onnoline Zegeren van Helden en vader van vier kinderen: Elske (23), Olaf (20), Metta (19) en Wilco (17). In 2005 raakte ik als ondernemer geïnteresseerd en betrokken in de Texelse politiek. Ik ben bij het CDA terechtgekomen door de actieve houding van de toenmalige fractie. Recht doen aan onderwerpen die onder inwoners leven is voor mij een belangrijke persoonlijke drijfveer. Ik ben geen boodschappenjongen, maar probeer de politiek weer interessant te maken en mensen mee te nemen in een proces - tot aan de besluitvorming.

De afgelopen raadsperiode

De afgelopen raadsperiode was de bouw van de nieuwe sporthal een belangrijk onderwerp voor CDA Texel: "Voor de verkiezingen was CDA Texel de enige voorstander van een nieuwe sporthal, de rest wilde renoveren. Het CDA voerde dat debat echt op inhoud ging en kon beargumenteren waarom moest worden gekozen voor nieuwbouw. Persoonlijk heb ik me, toen mijn vier kinderen op de OSG zaten, veel met onderwijs beziggehouden, om het onderwijs nadrukkelijk voor het voetlicht te krijgen."

Geen Saint Tropez

Texel moet voor zowel bezoeker als inwoner een afspiegeling blijven van de Nederlandse samenleving. Hiermee bedoel ik dat we geen Saint Tropez of goedkoop pretpark moeten worden. Het toenemende dagtoerisme moet in goede banen worden geleid en we moeten onze wegen niet dicht laten slibben. Wij denken aan gratis openbaar vervoer, al zal daar een prijskaartje aanhangen.

Zorg op Texel

Met de zorg zijn we goed op weg, maar we moeten er wel bovenop blijven zitten. Het creëren en faciliteren van nieuwe werkgelegenheid kan beter: uiteindelijk praten we al heel lang over het feit dat we jonge mensen en gezinnen hier aan een baan willen helpen, zodat ze zich hier gaan vestigen. Ook het realiseren van meer woonruimte zal de komende periode een uitdaging vormen.

Na een aantal jaren als 1 pitter te hebben gedraaid is het volgens mij nu weer tijd voor het CDA.

Een sterk verjongd team bestaande uit enthousiaste mensen staat klaar om de voorliggende uitdagingen aan te gaan. Ik hoop op 3 zetels de komende periode, maar wil er zeker 2.

Stem CDA op 21 maart.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.