Daar is CDA Texel de partij voor!

Naar een andere bestuurscultuur, het motto waarover het kabinet eindeloos over debatteert. Toch wil het CDA op Texel daar nu een gooi naar doen.


Niels Rutten: “Dit programma is onze inzet voor een veilige, schone en zorgzame samenleving op Texel, een Waddeneiland dat alles in zich heeft om mooi en schoon te zijn en te blijven, maar het roer moet om! Een nieuwe bestuurscultuur is waar wij voor gaan. Er is steeds meer wantrouwen tussen overheid, burgers en bedrijven. Verkeerd beleid zonder oog voor de menselijke maat stort mensen in grote problemen.”


De verdeling coalitie – oppositie zoals die nu is, maakt de weg vrij voor besluiten die misschien wel helemaal geen raadsmeerderheid hadden gehaald als de coalitie deze niet onderling hadden afgesproken. Je wéét het gewoon soms niet. Daarom wil het CDA met de andere partijen de raad sterker maken en tot een Raadsakkoord zien te komen. De consequentie is dan dat de wethouders bij de Raad moeten solliciteren, net als de burgemeester eigenlijk. Zo houdt de voltallige raad de controle in plaats van de twee of drie coalitiepartijen. Dan heb je steeds weer de afspiegeling van de hele bevolking en krijgt de gemeentepolitiek ook het draagvlak van de bevolking terug.


De komende jaren worden cruciaal. Wij moeten alles op alles zetten om Texel veilig, schoon, groen en mooi te houden en dat kan beter met een Raadsakkoord. Natuurlijk zullen we dan vóór de verkiezingen moeten lobbyen. Hopelijk is de meerderheid dan ook voor een veranderende bestuurscultuur!


Zo’n Raadsakkoord willen we graag bereiken als resultaat van de komende verkiezingen.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.