Jaap Eelman

Bestuurslid

Mijn naam is Jaap Eelman, ik woon in Den Burg samen met mijn vrouw Tine. Ik ben geboren en getogen Texelaar. Na de christelijke basisschool de C.V.O. heb ik de opleiding "stuurman verre visserij" voltooid, en heb ik tien jaar op de Noordzee gevaren. Ongeveer in 1995 startte ik mijn eigen audiovisuele bedrijf. Mijn werk bestaat uit journalistiek werkzaamheden, het maken van docu's en reportages voor allerlei bedrijven en instellingen. Ik heb een brede maatschappelijke interesse in de meest uiteenlopende problemen en vraagstukken, zoals je kan zien op jaapeelman.nl

Ik werd gevraagd om deel te nemen aan het CDA Texel! Ik denk dat als je te weinig van je laat horen, je toekomstperspectief beperkt wordt, terwijl juist de bedrijfscontinuïteit moet blijven bestaan. De consument verandert continu en daarmee ook het bedrijfsleven. Zodra er wetten en regels worden vastgesteld, die deze ontwikkeling stagneren, wordt daarmee het ondernemerschap voor de volgende generatie beperkt, ook op Texel. Door in het bestuur van CDA Texel deel te nemen, wil ik graag mijn steentje bijdragen voor de belangen voor o.a. de eenmanszaken.

Het CDA is een middenpartij die zichzelf niet neerzet als links of rechts, dat sluit goed aan bij mijn wereldbeeld. De aandacht voor de menselijke maat en ruimte die het CDA aan het maatschappelijk middenveld geeft, zijn van doorslaggevende betekenis voor mij.

Persoonlijke doelstellingen: De gemeente moet zorgen dat mensen het fijn blijven vinden om op Texel te blijven wonen, en dat bedrijven de ruimte houden om de economie te laten groeien. Daar hoort ook een "gemeente op maat" bij, die tegengas durft te geven, en dicht bij de mensen staat. Houd de voorzieningen, sportclubs, verenigingen, dorpshuizen levendig in ieder dorp. Voorkom dat alles stilzwijgend naar de overkant verplaatst wordt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.