14 april 2017

Bluijsblog 1: mijn eerste blog

Lang heb ik getwijfeld: zal ik een blog starten of niet? Ik ben een digibeet en moet mijn plek nog vinden in alles wat Social Media heet. Zoals je ziet ben ik toch begonnen. Als eerste wethouder van Zandvoort zal ik periodiek proberen te vertellen wat mij bezig houdt, waar ik trots op ben en wat “ientje van de Kraai” doet.
De afgelopen week heb ik een aantal bestuursleden van de Zandvoortse Seniorenvereniging in het zonnetje gezet. Bij de jaarvergadering heb ik Jan Wassenaar, Els en Gerard Kuijper en de heer Porsch vier speldjes uitgereikt. Ik vind het heel erg belangrijk om mensen in het zonnetje te zetten en ook te laten zien dat het openbaar bestuur het zeer waardeert dat deze vrijwilligers iets terugdoen voor de samenleving. De Seniorenvereniging organiseert veel activiteiten voor Senioren zodat de wat oudere medemens alle kansen heeft om mee te doen in de Zandvoortse samenleving. Dat is met recht samen leven.
Heb je al een kijkje genomen op het stationsplein? Ik ben al heel erg trots op het beeld wat ik nu zie ontstaan. Plots is het een groen plein geworden en dat zo dicht bij de kust! Dit is de uitstraling die ik graag zie in Zandvoort en ik vind ook dat we werk moeten maken met het opknappen van de openbare ruimte de komende jaren. Het wordt weer mooi in Zandvoort!

Als ik dit schrijf is het Witte Donderdag, de laatste avondmaal van Jezus. Voor mij is Pasen een belangrijke traditie en dat betekent ook naar de kerk gaan en daar met volle overgave zingen. Maar ook is Pasen tijd om te verbinden. Verbinden met de mensen die het belangrijkst voor mij zijn: mijn vrouw, kinderen en kleinkind.

Alvast een vrolijk verbindend Pasen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.