Andor Sandbergen

Kandidaat plek 13

Mijn ben Andor Sandbergen. Geboren in 1974 op de Nicolaas Beetslaan in Zandvoort. Volgens mijn paspoort een Zandvoorter, maar volgens de oude Zandvoortse wetten geen echte Zandvoorter omdat mijn vader niet geboren is in Zandvoort. Van mijn moeders kant gaat het terug naar de 16e eeuw. 
In het dagelijks leven ben ik procesmanager bij een bedrijf die in laadpalen en passen zit voor elektrisch rijden.  

Wat vind ik belangrijk/mooi aan Zandvoort?   
Zandvoort is een prachtig eiland midden in de natuur. Omringd door duinen en het strand. Wat kan je nog meer wensen?  

Wat heb ik ingebracht in mijn gemeente? Hoe heb ik ervoor gezorgd dat Zandvoort een betere plek is?  
In 2010 en 2014 ben ik wethouder geweest. Door mij is onder andere de nieuwbouw van de Albert Heijn gekomen. Maar ook bijvoorbeeld de beschilderde bankjes. Daarnaast heb ik geprobeerd om goed benaderbaar te zijn en vooral niet in het raadhuis te zitten. 

Wat zou ik graag willen verbeteren de komende raadsperiode? Waarvoor wil ik mij gaan inzetten? Wat vind ik belangrijk? Wie wil ik ondersteunen?
Ik wil de afstand tussen de raadzaal en de inwoner / belanghebbende verkleinen. Door ze met in gesprek te gaan en ze te begrijpen. Daarnaast wil ik graag de realiteitszin terug brengen in de raadzaal. Niet over elkaar praten maar met elkaar. 

Verder wil ik mij inzetten voor de bestrijding van armoede. Kinderen moeten bijvoorbeeld te allen tijde lid kunnen worden van een (sport)vereniging, ongeachte de financiële positie van de ouders.   

Ook wil ik mij focussen op een goede samenwerking binnen de raad. Ik vind het belangrijk dat we er met z’n allen de schouders eronder zetten om Zandvoort nog mooier te maken.  

Wat zijn mijn hobby’s?  
Ik hou erg van wandelen. Op dit moment ben ik bezig om de laatste etappes van het Pieterpad te lopen. De volgende staat ook al gepland: het grote rivierenpad. Daarnaast ben ik een ontzettende muziek liefhebber. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.