Anoek Weijers - van Straten

Kandidaat plek 6

Ik ben Anoek Weijers, 34 jaar oud en getrouwd met Frank. Samen hebben wij twee kinderen en wonen heerlijk in het centrum van Zandvoort. 

Met veel enthousiasme werk ik bij een grote zorgorganisatie in de regio. Hier ben ik Teammanager wijkzorg. Een drukke en afwisselende baan waarin ik dagelijks met onze zorgcollega’s in contact sta en mij altijd inzet voor goede zorg & ondersteuning. 

Ik ben al langere tijd politiek geïnteresseerd en sinds begin 2017 actief bij het CDA Zandvoort. 

Het CDA is een mooie partij voor zowel zorg & welzijn, ondernemers en de aandacht voor onze mooie badplaats. Ik sta voor eigen verantwoordelijkheid maar vind dat de overheid mensen wel moet helpen die dit echt nodig hebben. 
Voor wat betreft de ondernemers vind ik het belangrijk dat er vertrouwen moet zijn en dat de gemeente helpt om eerlijke kansen voor ondernemers te stimuleren in plaats van te bemoeilijken door regelgeving. Met het Coronaherstelplan hoop ik dat de gemeente dit kan waarmaken naar de ondernemers toe en vertrouwen kan geven. 

Ook blijf ik onze dorpspartij CDA Zandvoort steunen omdat ik zie hoe stabiel wij zijn binnen onze partij. Allemaal mensen met een visie en de daarbij behorende ambities. Geen woorden maar daden! Bouwen is dan ook wat de komende jaren het verschil moet maken. Met elkaar kijken wat het beste is voor heel Zandvoort en niet naar individuen.  

Het verschil maken ? 
Binnen onze partij wil ik het verschil maken door mijn kennis en ervaring in de gezondheidszorg. Ook sta ik zelf midden in onze (dorps) samenleving en wil dan ook goed blijven luisteren naar mijn medebewoners uit Zandvoort én Bentveld. Vanaf mijn 18e woon ik in dit mooie dorp en vanaf de eerste minuut wist ik dat ik hier wilde blijven wonen en mijn steentje wil bijdragen. 

Mijn recept voor de gemeenteraad ! 
Als hobby kook ik erg graag! Het liefst zoveel mogelijk gangen, mooi gedekte tafels maar vooral het samen zijn met mijn lieve vrienden en familie. Voor mij zou een ‘gemeenteraad recept’ dan ook moeten bestaan uit de volgende ingrediënten: Empathisch vermogen, zelfvertrouwen, mensenkennis, doorvragen, onderzoeken, midden in de samenleving staan en eigen ego opzij kunnen schuiven! 

Anoek Weijers lijst 4, nummer 6 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.