Marijke Roelofina Bosman- Paap

Kandidaat plek 14

Wie is Marijke Bosman- Paap 

Niet geboren (ziekenhuis Haarlem) maar wel getogen in Zandvoort. De plaats, waar mijn familie roots al enkele eeuwen liggen. Uiteraard via de lijn Paap, maar ook via de lijn van mijn moeder (van der Mije). Een verre voorouder van haar (Jan van der Mije), was één van de eerste burgemeesters van Zandvoort. Zijn grafsteen staat nog steeds in de tuin van de Dorpskerk aan het Kerkplein. 

Vrijwel mijn hele leven woon ik in Zandvoort en voel ik mij verbonden met dit bijzondere dorp. Een drietal jaren heb ik in Brussel gewoond i.v.m. het werk van mijn man. Een periode waar wij met veel plezier aan terug denken. 

Na de Julianaschool aan de Brederodestraat en de MMS aan de Tempelierstraat in Haarlem volgde de Pedagogische Academie Da Costa in Santpoort. Tijdens de opleiding groeide de affiniteit voor het Speciaal Onderwijs. Uiteindelijk heb ik ruim 30 jaar gewerkt met kinderen met epilepsie. 

Van huis uit heb ik geleerd, wat sociale betrokkenheid is. Mijn ouders en grootouders waren bestuurlijk betrokken bij veel verenigingen in Zandvoort. Mijn pad bleek dezelfde weg te volgen. Zo heb ik een aantal bestuursfuncties bekleed in de organisatie van de (destijds) Nederlands Hervormde Kerk. 

Waarom het CDA? 

Vanaf de oprichting ben ik lid van het CDA, al snel gevolgd door de benoeming als secretaris van de afdeling Zandvoort. Vanaf 1986 tot 1994 was ik al raadslid voor het CDA, in de periode van 

1990 tot 1994 was ik fractievoorzitter. Op dit moment ambieer ik geen plaats in de gemeenteraad. Wel wil ik met mijn plaats op de kieslijst voor het CDA aangeven, dat het CDA al jaren een stabiele factor is in de Zandvoortse politiek. Uw stem meer dan waard! 

Plaatselijk is het CDA een goede partij met een aansprekend programma, waaruit betrokkenheid met de samenleving als geheel spreekt. Het CDA wil een brede volkspartij zijn, waarin ieders geluid gehoord mag worden. Maar politiek bedrijven is niet alleen je richten op je eigen mening. In ons politieke bestel kunnen besluiten uitsluitend tot stand komen door meerderheden op te zoeken, waarbij het sluiten van compromissen onontbeerlijk is. Het CDA is daar als geen ander toe in staat! 

Al jaren is het CDA in Zandvoort in de altijd roerige politieke arena een stabiele factor gebleken. 

Stem op één van de CDA kandidaten! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.