Freek Veldwisch

Kandidaat plek 9

Freek Veldwisch Historisch Zandvoort  

Freek Veldwisch, geboren en opgegroeid in Zandvoort, 72 jaar, en al 47 jaar getrouwd met mijn steun en toeverlaat Ans, we hebben een zoon van 37.  

Ik hou van Zandvoort en vooral de historie van Zandvoort is een hobby van me, het mooiste van Zandvoort vind ik o.a. de veranda woningen in verschillende straten wat monumenten zijn, en ons mooie raadhuis is ook een monument, en moet behouden blijven voor de Zandvoorters, vooral ook als trouw locatie, welke inwoner van Zandvoort is hier niet getrouwd?  

In het verleden is te veel mooie panden gesloopt, en daarom is het goed dat we in het bestemmingsplan beeld bepalende panden hebben veilig gesteld, ik heb zelf als lid van Behoud Zandvoorts Cultureel Erfgoed, onze inbreng mogen toevoegen aan de lijst beeldbepalende panden.  

Ik ben ook al meer dan 50 jaar lid van de Folklore vereniging De Wurf, waar we ook de historie van Zandvoort voortbrengen met te laten zien hoe het vroeger was, en vooral ook de tradities.  

Als vrijwilliger van het Zandvoorts Museum geef ik presentaties over de gebruiken van vroeger, en iedere maand een rondleiding door historische straatjes en langs de nog historische panden, want er is nog wat over gelukkig.  

Ik ga me bij het CDA inzetten, dat bij nieuw bestemmingsplannen bewaken dat de historie van Zandvoort gewaarborgd blijft. Bij mijn rondgang door Zandvoort hou ik me ogen open dat er niet zo maar iets waardevols gesloopt wordt. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.