23 april 2017

Bluijsblog 2 "Een wens is in vervulling gegaan"

De week is weer voorbij gevlogen en ik wil iedereen bedanken voor alle positieve reacties op mijn eerste blog. 

Afgelopen donderdag mocht ik het officiële startsein geven voor het Sociale wijkteam Zandvoort. Ik ben zeer blij en trots dat wij nu ook in Zandvoort een eigen Sociaal Wijkteam hebben!  Een belangrijke wens van mij is hiermee in vervulling gegaan: zorg, welzijn en ondersteuning dichter bij de inwoners van Zandvoort brengen.

Het geeft meer mogelijkheden, maakt dat de kwetsbare Zandvoorters op een laagdrempelige en toegankelijke manier zorg en aandacht krijgen. 

Degene die veel baat hebben van het Sociaal Wijkteam zijn ook de inwoners die wat minder makkelijk zelf hulp vragen.

De werkwijze van het Sociaal Wijkteam is “Erop-af!” Hierdoor worden mogelijke problemen eerder onderkend waardoor we ze kunnen voorkomen voordat het escaleert.

Één van mijn speerpunten als wethouder is het dichterbij brengen van ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn bij de Zandvoortse bevolking. Persoonlijk vind ik de verbindingen die nu gaan ontstaan tussen het sociale wijkteam en de maatschappelijke organisaties en de inwoners van Zandvoort van groot belang en nodig om te komen tot kortere lijnen.

Het gaat immers om netwerken, elkaar kennen en vinden van oplossingen waarbij vooral de informele aanpak kan leiden tot mooie oplossingen. 

Zo ontstaat nu reeds de verbinding tussen de taalcoaches voor statushouders en het sociale wijkteam als het gaat om verdere integratie van deze nieuwe inwoners van Zandvoort.

Vanuit mijn kant zal ik er ook alles aan doen om de sociale verbindingen in Zandvoort verder te versterken. Met de officiële opening van deze week hebben we een mooie start gemaakt.

Alvast een fijne Koningsdag gewenst en tot volgende week.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.