28 april 2017

Bluijsblog 3: Lintjesregen

De afgelopen dagen is de lintjesregen weer neergedaald in Zandvoort. Afgelopen week zijn er 5 personen gedecoreerd waarbij Zijne Koninklijke Hoogheid zich heeft behaagd.. Het is altijd weer leuk is hoe het verrassingseffect is op de gedecoreerde personen. Eigenlijk zijn er nog veel meer inwoners in Zandvoort die dit eigenlijk verdienen. Zeker in je functie als wethouder kom je er snel achter wat er allemaal georganiseerd en geregeld wordt door clubs, verenigingen, maatschappelijke organisaties.
Om de vrijwilligers aan je organisatie te binden is het goed om ze af en toe in het zonnetje te zetten. Als gemeente vinden wij dit heel belangrijk daarom hebben wij  een waarderingsspeldje "Wapen van Zandvoort" wat als blijk van waardering zeer regelmatig wordt opgespeld.
Maar er worden meer lintjes uitgereikt. De jaarlijkse lintjesregen bij Pluspunt is een activiteit waar ik als wethouder graag mijn bijdrage aanlever. In Zandvoort zijn veel vrijwilligers werkzaam en ik denk ook dat ons predicaat van Gouden Sociale Gemeente met name te danken hebben aan de inzet van onze Zandvoortse vrijwilligers.
Bij Pluspunt hebben ze daar een mooie speld voor gemaakt en krijgt iedereen die 5, 10, 15 of 20 jaar zich inzet voor Pluspunt deze speld. Het betreft de mannen en vrouwen  die al jaren op de belbus rijden , koken, die gastvrouw zijn bij het eten,  die activiteiten begeleiden voor jonge en oude Zandvoorters. Kortom: er zijn veel vrijwilligers actief binnen Pluspunt! werkzaamheden. Vrijdag 21 april heb ik deze speldjes weer mogen uitreiken. Dit jaar was er zelfs iemand die al 25 jaar als vrijwilliger actief is. Wat een top prestatie ! Via deze weg wil ik alle gedecoreerden van Pluspunt nogmaals bedanken voor hun inzet en ik hoop volgend jaar weer aanwezig te zijn bij de lintjesregen van Pluspunt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.